U11: Kezdetben befejezés nélkül

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 3. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

BEAC Újbuda – Vasas U11 25-43 (8-6,1-11,10-20,6-6)

Dobók: Kiss 8, Korompay 7, Lakits 7, Reményi 6, Karda 4, Králik 4, Elek 3, Müller 3, Bucskó 1, Szöllősi 1.

A magassági fölényben lévő BEAC-os lányok elleni mérkőzés nagyon nehezen kezdődött számunkra, mivel a kialakított helyzeteinket nem tudtuk kosárra váltani. A két középső negyedben azonban a pontatlanságainkat küzdéssel és gyorsabb játékkal tudtuk ellensúlyozni. Sajnos 15-20 közeli dobás legalább kimaradt a mérkőzésen, így nem alakult ki nagyobb különbségű győzelem.

Vasas U11 – Török Sasok 39-22 (8-4,4-5,22-4,5-9)

Dobók: Kiss 8, Reményi 7, Králik 6, Korompay 5, Bucskó 4, Elek 3, Lakits 2, Müller 2, Karda 1, Szöllősi 1.

A Török Sasok csapata nagy elánnal kezdte a mérkőzést, jó pár percbe telt mire fel tudtuk venni az ellenfél intenzitását. Mindkét oldalon sok hiba volt a dobásoknál az első félidőben ami nagyon kevés pontot eredményezett. A harmadik negyedben aztán gyors kosárlabdát játszva, a labdát önzetlenül járatva sok pontot tudtunk dobni és eldöntöttük a mérkőzést.

Összefoglalás:

A több fontos hiányzó ellenére jó kosárlabdát tudtunk játszani, sajnos ez a dobott pontokban nem mutatkozott meg a kihagyott ziccerek miatt. Csak pár hete kezdtünk el nagy gyűrűre edzeni és a mostani mérkőzések is megmutatták: még rengeteget kell gyakorolni minden dobásfajtát, hogy a kis gyűrűről való átállás megtörténjen.

Fotó: Bornyi Márton