U11: Lezárult a szezon

U11-es bajnokság Budapesti terület 8. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Csata Garfield – Vasas Akadémia U11 64-60 (14-12,22-18,16-18,12-12)

Vasas: Bálint 17, Szöllősi 11, Tompa 9, Galavits 5, Skoumál 5, Bori 4, Klemencsics 3, Tar 2, Ertl 2, Poyraz 1, Nagy 1, Matuz

Jó tempóban kezdődött a mérkőzés mind a két csapat részéről, egy-két figyelmetlenségi hibától eltekintve gyorsan megszületett az első két kosár mindkét oldalon. Támadásban a gyakorolt taktikai elemeket sikerült megvalósítanunk, de nem tudtunk egyszerű helyzeteket játszani belőlük, inkább az 1:1 elleni játék dominált, amikből eljutottunk a gyűrűig, és néhány alkalommal szépen fejeztük be a támadást, máskor nem sikerült odafigyelnünk a végén. Elsősorban indításból szerezte a pontjai többségét minkét pályán lévő fél, emellett pedig a szerzett labdák domináltak, 14-12-vel zárult az első negyed. A folytatásban szintén az 1:1 elleni játékot láthattuk leginkább, a túloldalon pedig nem tudtunk megküzdeni az ellenfél magasabb játékosaival, akik a kelleténél több lepattanót szedtek, amiből második esélyből tudtak kosarat dobni. Ami tetszett, hogy tudtuk tartani azt a tempót, amivel kezdtünk, de a pontosságunkon javítanunk kellett. A védekezésünk jobb volt, támadásban pedig a letámadás ellen többször nagyon szépen használtuk ki a gyakoroltakkal a helyzeteket. A labda nélküli mozgásaink is javultak, a félidőben 7 pont volt a különbség a két fél között.

A második félidő hasonló játékképet hozott, igyekeztünk gyorsan játszani, gyorsan átjuttatni a labdát a támadó térfélre a szerzett labdákból, vagy kosarak után. A védekezésben javítottunk, nyomást helyeztünk a labdásra, ebből pedig el tudtunk vinni passzokat, és indulni. A gondot még mindig a magas ellenfelek elleni védekezésünk jelentette, amivel nem tudtunk mit kezdeni a palánk alatt, 4 pontos Csata vezetéssel kezdődhetett a 4. Negyed.

3 percet kellett várnunk az első kosárra, amire egyből válaszolni tudtunk, majd egyből jött egy-egy újabb kosár. Az 1-1 elleni játékunk jól működött felállt védelem ellen, de az üres elszakadásokban is előre léptünk. Az utolsó percet két pontos hátrányból kezdtük egy fault gól jó helyzet után. Végig nagyon akartunk, de sajnos nem sikerült győzelemmel befejeznünk, 4 ponttal nyert a Csata ellenünk.

A két mérkőzés között egy közös fagyizással igyekeztünk feltöltődni az utolsó bajnoki mérkőzésünkre, ami szerintem kifejezetten jó hangulatban telt, hasznos alkalom volt kimozdulni egy kicsit és felfrissülni.

 

Vasas Akadémia U11 – Budapesti Honvéd SE/A 57 – 66 (15-6,19-23,12-12,11-25)

Vasas: Szöllősi 13, Bálint 9, Galavits 8, Nagy 5, Klemencsics 5, Tompa 4, Tar 4, Poyraz 3, Nógrádi 3, Skoumál 2, Roszik 1, Matuz

A Honvéd ellen ugyanazokkal a célokkal indultunk neki a mérkőzésnek, gyors támadással, és aggresszív védekezéssel szerettünk volna játszani, könnyű kosarakat szerezni. Nagyon jó sebességgel kezdtük az első negyedet, és több indítás kosarat is sikerült dobnunk. A védekezésben szintén jó volt a tempónk, a Csata meccshez képest a pontosság és a figyelem is javult. 15-6-ra nyertük az első negyedet. A folytatásban a támadásunk rendben volt, de sajnos több könnyű kosarat kaptunk, és a félidőre már csak 4 pont előnyünk maradt.  

A harmadik negyedben hasonlóan folytatódott a meccs, fej fej mellett haladtunk, nem változott a különbség. Érezhetően kezdtünk fáradni, a hangulat viszont nem hagyott alább, és már-már úgy érezhettük magunkat a teremben, mintha mindkét fél hozzátartozói is jelen lettek volna. A negyedik negyed számunkra, mivel egyik oldalon sem jött össze, amit szerettünk volna, megingott az önbizalmunk, amit a Honvéd kihasználva átvette a vezetést.

Fotó: Bornyi Márton