U11: Majdnem sikerült

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 6. forduló, Roth Norbert vezetőedző beszámolója:

Dűlői Kaszások – Vasas Akadémia U11 46 – 26 (13-7, 14+5-4+4, 5-7, 9-4)

Vasas: Hallgató Gellért 5, Bogdán Áron Imre 4, Dávid Roland László 4, Bóné Levente 3, Mejías Parra David 2, Nagy Barnabás 2, Nemecz Balázs 2, Karai Bernát Sándor 2, Nagy Máté 1, Vukics Bulcsú 1,

Az első meccset az Óbudaiak ellen játszottuk, az első perctől kezdve lehetett tudni, hogy nem bizonyultak könnyű ellenfélnek, agresszívan védekeztek ez a fiúk számára meglepetés volt, mert idén még nem találkoztak olyan csapattal aki ennyire hajtott volna a lepattanókért és a labdákért.

A második és a negyedik negyedben mindössze 4-4 pontot tudtunk szerezni, mivel nem próbáltunk felállt védelem ellen figurális játékot, amit tudunk inkább az 1:1 megoldások voltak túlsúlyban, ezeket rendszerint kivédekezte az ellenfél. Amikor viszont megvalósult egy backdoor-befutás és meg tudtuk passzolni akkor tiszta helyzet és dobás is volt belőle. Kifejezetten sok ziccer helyzetet hagytunk ki, úgy, hogy a nehezét megcsinálta a játékos, kialakította a dobóhelyzetet, de sajnos a dobás kimaradt. A félidei büntető eredményességen is meglátszott az, hogy egy kicsit megrendült a csapat bizalma önmagában, hogy például képes bedobni, meg tudja csinálni.

A harmadik negyedben egy sokkal koncentráltabb agresszívabb védekezéssel sikerült megnyerni a játékrészt, csomó labdát tudtak szerezni a srácok, de még problémát jelentett az, hogy ugyan a szerzett labdáink meg voltak, támadásban nem becsültük meg azokat, es a támadóidő lejárta előtt került sor egy elkapkodott dobásra, nem megfelelő helyzetkihasználásra.

Ezzel semmi gond nincs, mivel egy évvel idősebbek ellen ezek a mérkőzések nagyon jó lehetőségek a harcosság fejlesztésére, tanult technikák alkalmazására versenyszituációkban nagyobb erősebb játékosok ellen.

 

Vasas Akadémia U11 – Zsíros Akadémia Darázslányok 35 – 47 (4-10, 14+3-5+4, 6-4, 4-8, hosszabbítás: 4-16)

Vasas: Dávid Roland László 8, Hallgató Gellért 6, Mejías Parra David 4, Nagy Máté 4, Nemecz Balázs 3, Bóné Levente 3, Chapman Maximilián Attila 2, Bogdán Áron Imre 2, Nagy Barnabás 2, Karai Bernát Sándor 1,

A második meccset a Lányok ellen játszottuk. Magassági fölénnyel bírtak, de a magas embereink erőfeszítései ellenére nem esett sok pont a körtéből. Inkább gyors betöréseikkel tudtak pontokat dobni ellenünk. Sikerült megnyernünk a második és harmadik negyedet, így jó reményekkel néztünk a végjáték elé. Sajnos ekkor már mutatkoztak a fáradás jelei a srácokon. sok helyzetet elszalasztottunk, sok dobásunk kimaradt, viszont a helyzeteink megvoltak, ez abszolút pozitívum!

A negyedik negyedet ugyan elveszítettük, de sikerült kiharcolni egy bravúros hosszabbítást, amire sajnos már végképp nem maradt energiájuk a fiúknak, továbbá egyik kulcsjátékosom is kipontozódott egy kérdéses bírói ítélet végett a negyedik negyedben.

Sajnos a hosszabbításban a lányok tudtak több kosarat szerezni, így ők győzedelmeskedtek végül, de ez már a második hosszabbításos meccsünk volt ebben a szezonban, ráadásul mindkettő egy évvel idősebbek ellen.

Hiányoztak a felállt védelem elleni befutás kosaraink, ezt még többet kell gyakorolnunk, hogy jól védekező agresszív csapatok ellen is stabilan tudják hozni a srácok azokat a kosarakat.

Összességében nagyon hasznosnak tartom ezt a fordulót illetve ezeket a küzdelmes nehéz mérkőzéseket, mert ilyenkor tudnak a fiúk erősebb ellenfelek ellen megtanulni harcolni, fejlődni támadásban és védekezésben egyaránt. Kell, hogy néha kibillenjenek a komfortzónából mert így tudnak csak előbbre lépni a fejlődés útján.

Leestünk csoportot, de tét nélkül szeretnénk minél jobb meccseket játszani U12-es bajnokságban, kíváncsian várjuk a következő fordulót!

Hajrá VASAS!

Fotó: Bornyi Márton