U11: Második helyen végzett a Fürge Vasas

Országos Kenguru Kupa, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

Fürge Vasas – Beac Vizslák 61-39 (10-6, 21-18, 14-7, 16-8)
Hanzély 16, Csillag 10, Ondima 10, György 8, Sass 5, Balogh 3, Bertényi T 3, Bertényi M 2, Hidvégi 2, Meruk-Dandé 1, Lovas 1, Rónai -.
 
Jól kezdtük a mérkőzést, nagy energiákat vittük a védekezésbe és a támadásba is. Nagyon örültem, hogy kérésemnek eleget téve mindenki nagyon koncentrált volt, sikerült kellően felpörögni a mérkőzésre. Védekezésben vétettünk hibákat, emiatt alakult szorosabban az első félidő, de az volt az érzésem, főként a hozzáállás miatt, hogy ma ezen a meccsen nem veszíthetünk. A félidei büntetőzés is a koncentráltságról tanúskodott, 12 kísérletből 10 landolt a gyűrűben. Ezután a második félidőben állva hagytuk ellenfelünket, folyamatosan növeltük előnyünket, és végül 22 pontos győzelmet arattunk.
 
Mafc Farkasrét – Fürge Vasas 47-37 (14-4, 14-13, 9-10, 10-10)
Bertényi T 8, György 7, Rónai 5, Hanzély 5, Hidvégi 4, Csillag 3, Lovas 3, Zsidek 1, Balogh 1, Ondima -, Flanek -, Sass -.
 
Sajnos nem sikerült megismételni a jó kezdést. A MAFC-cal mint mindig, most is ki-ki mérkőzést játszottunk, sokszor már-már túl heves hangulatban. Kemény védekezést kaptunk, melynek nem találtuk az ellenszerét, valamennyire közrejátszott, hogy ellenfelünk frissebb lábakon állt. Az első negyedben megleptek, lefutottak minket, ezután már csak mi futottunk az eredmény után. Voltak fellángolásaink, feljöttünk 4 pontra is a negyedik negyedben, azonban nem volt bennünk annyi szufla, hogy fordítani tudjunk. Minden dicséret megilleti a Fiúkat a küzdésért, mint már annyiszor, most is büszke voltam rájuk. Gratulálok a MAFCnak, akik megnyerték a Kenguru kupát, és gratulálok a csapatomnak is a második helyezéshez!
Fotó: Bornyi Márton