U11: Megérdemelt túlórás győzelem

U11-es bajnokság Budapesti terület 7. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia U11 73-74 (12-6, 12-23, 17-8, 18-22, 14-15)

Vasas: Tompa 27, Szöllősi 17, Bogdán 7, Nagy 6, Matuz 5, Klemencsics 5, Tar 4, Radácsi 1, Nógrádi 1, Bozó 1, Scal, Roszik

A 7. Forduló körülményei mintha az előző kör hétvégéjét ismételték volna meg, ismét csak egy mérkőzést játszhattunk, ismét a Kőbánya ellen és ugyanúgy a Római Kaszások kényszerültek sajnálatos módon visszalépni a fordulótól. Hozzánk pedig ugyanaz a három egy évvel fiatalabb játékos csatlakozott, akiknek ismét egy remek lehetőség volt ez a fejlődésre.

Jó sebességgel kezdtünk az első negyedben, de mindkét oldalon kicsit pontatlanul játszottunk. Védekezésben jobban kellett figyelnünk a passzsávok védésére, illetve a visszafutásokra, ezekből tudtunk volna labdát szerezni. Támadásban pedig a helyzeteink befejezésére kellett koncentrálnunk, illetve a passzok minőségére, de a labda nélküli mozgásaink egészen jól működtek. A második negyedben a sebességet tartva sikerült javítanunk a védekezésünkön, amiből könnyű helyzeteket tudtunk csinálni, és jól értékesíteni őket. Ez a különbség az eredményben is megmutatkozott, és a félidőre a saját javunkra tudtuk fordítani a mérkőzést. 

A második félidő elején tartottuk a sebességet, viszont néhány alkalommal figyelmetlenek voltunk, amiből könnyű pontokat engedtünk a Kőbányának. Tetszett, hogy a fiataljaink is fel tudták venni a harcot az ellenfelünkkel, és megjött a bátorságuk ahhoz, hogy dobásokkal is próbálkozzanak. A negyedik negyedben néhány hibával mindkét oldalon, de jó intenzitással, és kiegyensúlyozottan játszottunk. A kispad remekül élt együtt a játékkal, és annak ellenére, hogy nézők nem voltak a teremben, jó kis parázs hangulatot varázsoltak a fiúk a Darázsfészekbe. Fej-fej mellett haladt a két csapat egészen a legvégéig, az utolsó percet egy pontos előnnyel kezdhettük. A Kőbánya 2 büntetővel átvette a vezetést, majd egy szép összjáték után sajnos nem tudtuk értékesíteni a helyzetünket. Volt egy időkérésünk, amit fel tudtunk használni arra, hogy fújjunk egyet, és rákoncentráljunk az utolsó fél percre. Az alapvonalról dobhattuk be a labdát, de egy kihagyott dobás után indítottak le minket, és dobták be a ziccert a kőbányaiak. Még mindig volt hátra 24 másodperc, gyors kosár kellett. Tompa Gergő fault gól jó helyzetével már csak egy pont hátrányban voltunk, szerencsére a kihagyott büntető után miénk lett a labda, amelyből kosarat is tudtunk szerezni. 8 másodperc volt hátra, a Zsíros Akadémia hozhatta a labdát, amelyből faultot harcoltak ki, és 1 büntetőt dobtak be, így jöhetett a hosszabbítás. 

A ráadás is teljesen kiélezett volt, egymás mellett haladtunk az ellenféllel, és remek küzdés után, egy kosárral és egy szerzett labdával zárva a mérkőzést sikerült felülkerekednünk.

A meccset tekintve nagyon elégedett vagyok a csapattal, és szintén büszke, hogy így küzdöttünk. Az U10-es csapatból érkezőkkel is legalább ennyire meg vagyok elégedve, remek tapasztalat ez nekik, hiszen jövőre ebben a korosztályban fognak elsősorban versenyezni. 

Összegzésképpen le a kalappal a csapat előtt, jó azt hallani az öltözőből, amikor bármely játékos elmondása szerint ez volt az eddigi kedvenc mérkőzése életében. Biztosan lesz még sok ilyen, én úgy gondolom, hogy ezekért érdemes kosárlabdázni. Gratulálok!

Fotó: Bornyi Márton