U11: Mindig van egy nagyobb hal

Pityke Kupa, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Szeptember 27. és 29.-e között megrendezésre került a XXII. Pityke Kupa Nagykőrösön. A már-már kultikussá vált nemzetközi tornán idén is szép számmal (32) jelentek meg csapatok öt országból, három korosztályban versenyezve.

U11-es csapatunk számára már a torna első napja rengeteg izgalommal és tanulsággal járt. Délelőtt a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia csapatával mérkőztünk. Egy gyenge első félidő után  csapatunk összeszedte magát és fordítani tudtunk több kiváló egyéni teljesítménynek köszönhetően. A meccs hajrájában mi voltunk a higgadtabbak, és egy nagyon jó hangulatú szoros meccset tudtunk megnyerni egy jó csapat ellen.

„Sajnos” csapatunknak nem sok hasonló összecsapásban volt része, saját korosztályában (sőt egyel feljebb is) mindig nagy különbségű győzelmeket aratott eddig.

A második mérkőzésünket a Marosvásárhely csapata ellen vívtuk. A számunkra eddig ismeretlen együttes az első perctől állva hagyott minket, és négy negyednyi oktatásban részesítette csapatunkat. Egy-két játékosunkat kivéve a játék semmilyen elemében nem tudtuk felvenni a versenyt az ellenféllel, aki jelenleg sokkal előrébb tart technikailag, mint mi. Ettől függetlenül csalódott vagyok a csapat teljesítményében, mivel keménységben és vagányságban is megettek minket, ami egyszerűen nem történhet meg. A 45 pontos pofon nem esett jól, de úgy gondolom hosszú távon nagyon sok pozitív hatása lesz U11-es gárdánkra. Ez a tapasztalat remélhetőleg még nagyobb alázatra ösztönzi a gyerekeket a jövőben!

A torna második napján két nagy arányú győzelmet arattunk a Szolnok és a Pisek csapatai ellen, amely jó alkalom volt a gyakorlásra és az önbizalomszerzésre. Az utolsó napon még szenvedtünk egyet a Marosvásárhely B csapata ellen is, ismét hiányzott a koncentráció és a keménység a csapatból, gyenge játékkal 20 ponttal nyertünk.

Nagyon hasznos 3 napon vagyunk túl, sok új szituációban kerültünk megmérettetésre a pályán és sok új, közös élménnyel gazdagodtak a gyerekek.

Külön gratuláció Králik Aladárnak és Zöldi Péternek, akiket beválasztottak a torna legjobb öt játékosa közé (All-Star)!

Fotó: Bornyi Márton