U11: Nem pontozásos sportág

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 6. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas U11- Honvéd SZSE 48-61 (10-18,15-19,12-10,11-14)

Vasas: Reményi 11, Imre 10, Elek 6, Müller 5, Zöldi 4, Szöllősi 4, Korompay 2, Králik 2, Kiss 2, Karda 2,

A Gyermek Kupa 6. fordulójának első mérkőzését a Honvéd SZSE csapata ellen játszottuk. Ha a kosárlabda egy pontozásos sportág lenne, mint pl. a műugrás akkor akár nyerhettünk is volna a meccs képe alapján. Felállt védelem ellen befutásokból sok szép helyzetet alakítottunk ki, az előző mérkőzésekhez képest érezhetően előreléptünk az ötszög játékban és a döntéshozásban. „A focit gólra játsszák” szól a nem túl magasröptű gondolat egyik másik labdajáték világából. Ez sajnos kosárlabdára is igaz: hiába a sok kialakított helyzet, ha nem tudjuk értékesíteni őket, akkor nem érdemlünk győzelmet. Ma sajnos kimaradtak a dobásaink, az SZSE játékosai viszont könyörtelenül értékesítették a ziccereket, így a jó játék ellenére vereséget szenvedtünk.l

 

BLF – Vasas U11 47-68

A második mérkőzésünket a BLF ellen játszottuk és több jó egyéni teljesítménnyel magabiztos győzelmet arattunk. A kihagyott ziccerek itt is problémát jelentettek: ha jobb százalékkal értékesítjük őket, illetve ha jobban oda tudunk segíteni betöréseknél akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna.

Összefoglalás: A már említett dobáspontosság mellett, még mindig nagy bajban vagyunk az idősebb (és magasabb) csapatok ellen a lepattanók megszerzésénél. A kizárások elmaradása sok új lehetőséget teremt az ellenfeleknek, így sokszor jó védekezések után is pontokat kapunk. Habár voltak hibáink összességében kifejezetten hasznos két mérkőzést tudhatunk magunk mögött!

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton