U11: Szoros csaták

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 2. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas U11- Kőbányai Darázslányok 53-49 (18-16,15-13,18-16,2-4)

Vasas: Zöldi 13, Szöllősi 10, Imre 7, Halasy 7, Reményi 6, Müller 3, Králik 2, Kóka 2, Elek 2, Zentay 1.

 

Jó mérkőzést játszottunk a kőbányai lányok ellen, amelyet szoros végjátékban 4 ponttal sikerült megnyerni. Kifejezetten szép kosárlabdát játszottunk és sikerült többször is megvalósítani a kapott kosár utáni helyezkedést és indítást (press break) több gyors, pontos átadással. Felállt védelem ellen is tudtuk gyakorolni az ötszögből való befutásos játékot (amit kicsit könnyített az ellenfél nem túl szoros védekezése egy passz távolságra).

Sajnos nagy gyűrűre még elmaradtak a pontos befejezések, és az eladott labdák száma is magasabb volt az elfogadhatónál (főleg lépéshibából), ami leginkább gyakorlás és odafigyelés kérdése.

Az ellenfélben két kiemelkedően jó támadó játékosa volt, akiket csak nagyon nehezen tudtunk védeni. A meccs végére ezen sikerült változtatni, és a több jó egyéni védekezés a mi győzelmünket eredményezte.

Kaszás Girls – Vasas U11 56-44 (13-15,25-17,14-12,4-0)

Vasas: Zöldi 12, Králik 7, Reményi 6, Kóka 5, Imre 5, Szöllősi 3, Halasy 3, Elek 2, Müller 1, Kiss 1

A Gyerek kupában a második meccsünket a Kaszás Girls ellen játszottuk közvetlenül az első után, ezért bíztam benne, hogy megmarad a csapat agresszivitása. Az első negyedben csak egy ponttal dobtak többet nálunk, bár technikailag kevésbé képzett ellenfelünk volt mint az első meccsen. Rengeteg bal kezes üres ziccer maradt ki, ami a végjátékban közel döntetlen álláshoz segíthetett volna bennünket. Emberfogásunk nem volt elég közeli, ezért befutásokból kaptunk kosarakat, illetve két nálunknál jóval magasabb kislány gyenge oldali befutásokból a körtéből szerzett sorozatos pontokat, ami ellen nem tudtunk védekezni, mivel ez majd jövő évben lesz számunkra tananyag. Kevés volt a felállt védelem elleni játék, az ötszög mindig megvalósult, de az add és fuss játékig nem sikerült eljutnunk. A bal oldali befejezésekben és a felállt védelem elleni játékban kell még fejlődnie a csapatnak.