U11: Tanulságos két meccs volt, folytatjuk tovább

U11-es bajnokság, Budapesti terület, 1. forduló, Roth Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U11 – MAFC Grosics 42-34 (10-8,7-7,11-13,14-6)

 Vasas: Vukics Bulcsú  8, Hallgató Gellért  6, Réthelyi Mihály  5, Nagy Barnabás 5, Bogdán Áron Imre  5, Mejías Parra David 3, Frenreisz Zalán 3, Buday Bulcsú 2, Horváth Domokos 2, Nemecz Balázs 2, Bóné Levente 1, Chapman Maximilián –

Az első saját korosztályos meccsünket a MAFC ellen játszottuk, elég korán kellett helytállnunk, és az első félidőre rá is nyomta a bélyegét. Hullámzó teljesítmény jellemezte a fiúkat, sajnos vétettünk figyelmetlenségből adódó hibákat védekezésben, és ezért tudott lépést tartani velünk a MAFC együttese.

Legnagyobb gondok a védekezésünkben voltak, ezen az elkövetkezendő hetekben még sokat kell dolgoznunk. Összességében azért tudtunk felülkerekedni az ellenfélen mert egy sokkal összeszedettebb 4. negyedet produkáltak a srácok, amit meg is nyertünk 14-6 arányban.

 

Zsíros Akadémia – Vasas Akadémia U11 55-53 (13-10,11-6,16-23,15-14)

Vasas: Hallgató Gellért  10, Mejías Parra David  8, Bóné Levente 7, Nagy Barnabás  7, Buday Bulcsú  7, Réthelyi Mihály  5, Bogdán Áron Imre 4, Horváth Domokos 3, Frenreisz Zalán 1, Vukics Bulcsú 1, Chapman Maximilián -, Nemecz Balázs –

A második meccsünket szünet nélkül kellett játszanunk, ez meg is látszott a második negyedre már nem tudtuk tartani az ellenféllel a ritmust, és csak 6 pontot sikerült szerezni a negyedben. A félidőben kiváló büntető dobással sikerült közelebb kerülnünk, ez nagy pluszt jelentett a második félidőben.

Sajnos apró, de mégis jelentős mulasztások miatt védekezésben sorozatosan alul maradtunk 1:1 elleni szituációkban. A negyedik negyed viszont egy sokkal koncentráltabb 4 ember ment fel és egy higgadtabb játékkal +-1-2 pont különbséggel érkeztünk meg a meccs utolsó perceihez. A végén fújtak nekünk néhány kétes faultot, többször dobott büntetőt is az ellenfél, és az utolsó támadást egy sikeres ziccerrel zárva azzal a két ponttal tudott győzedelmeskedni.

Levonva a következtetéseket és nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk néhány technikai elem kihangsúlyozására az edzéseken.

Fotó: Bornyi Márton