U12: A döntőig jutottunk Berlinben

CAERUS CUP 2020-BERLIN, u12-es Nemzetközi Torna, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója

DBV Charlottenburg – Vasas Akadémia 18-74 (0-23, 2-16, 5-20, 11-15)

Vasas: Halasy Örs 14, Maszlag Tamás 8, Korompay Hunor 7, Zöldi Péter 7, Imre Márton 6, Müller Milán 6, Szöllősi Botond 6, Králik Aladár 5, Elek Domonkos 4, Kiss Balázs 4, Lakits Benedek 4, Karda Attila 3,

 

Vasas Akadémia-EBC Rostock 76-14 (17-6, 20-3, 22-2, 17-3)

Vasas: Kovács Lázár 15, Králik Aladár 11, Maszlag Tamás 8, Zöldi Péter 9, Reményi Benedek 8, Bucskó Merse 7, Halasy Örs 4, Szöllősi Botond 4, Imre Márton 4, Karda Attila 3, Müller Milán 3, Elek Domonkos -,

 

Vasas Akadémia-Alba Berlin Blue 60-57 (13-7, 6-14, 11-10, 9-8; 4-4, 7-7, 10-7)

Vasas: Halasy Örs 19, Szöllősi Botond 11, Zöldi Péter 9, Müller Milán 8, Korompay Hunor 3, Králik Aladár 3, Maszlag Tamás 3, Elek Domonkos 2, Kiss Balázs 2, Kovács Lázár -, Lakits Benedek -, Reményi Benedek -,

 

Az első mérkőzésen a házigazda Charlottenburg csapata ellen játszottunk egy nap pihenővel az érkezésünk után. Aktívan és agresszívan támadtunk és védekeztünk, amivel elégedett vagyok, azonban kirívóan magas volt, összesen 27db, a kihagyott ziccereink száma.

A Rostock ellen már javítottunk az első meccsen nyújtott mutatóinkon, szebben és hatékonyabban kosárlabdáztunk. Az első két mérkőzés végeredménye csalóka lehet, de belülről nagyon keményen meg kellett küzdenünk ezekért a sikerekért.

A 3. mérkőzésünket, a csoportdöntőt az ALBA Berlin Blue, jó erőkből álló és jó szerkezetű csapatával játszottuk. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen, háromszori hosszabbítás után 3ponttal tudtunk nyerni. Hamarabb szerettük volna lezárni a mérkőzést, de a 33 eladott labdánk és a 24 kihagyott ziccerünket folyamatosan megbüntette a berlini csapat. Ennek ellensúlyozásaként azt gondolom, hogy olyan erényeket mutatott a CSAPATOM akaratból, küzdeni tudásból és kitartásból, amelyek mindig túllendítettek bennünket és teniszben az „5 szettes grand slam mérkőzésnek” beillő maratoni csatát megnyertük. Továbbá a büntetődobásainkat szeretném kiemelni, amit a hosszabbításban 72%-osan, az egész mérkőzésen pedig 64%-os hatékonysággal dobtuk a rendes büntető vonalról.

Hatalmas gratuláció illeti a Srácokat, akik foggal, körömmel védekeztek és az eddigi életük mérkőzését játszották. Bent vagyunk a döntőben teljesült, amit elsősorban elterveztünk!

 

Elődöntő:

ALBA Berlin Gelb – Vasas Akadémia 54-80 (7-23, 13-21, 11-25, 23-11)

Vasas: Halasy Örs 16, Imre Márton 11, Zöldi Péter 11, Karda Attila 8, Reményi Benedek 7, Müller Milán 6, Bucskó Merse 4, Kiss Balázs 4, Kovács Lázár 4, Korompay Hunor 4, Králik Aladár 3, Lakits Benedek 2, 

 

Döntő:

FC Bayern Munich-Vasas Akadémia 67-49 (12-11, 23-3, 17-20, 15-15)

Vasas: Halasy Örs 16, Zöldi Péter 11, Reményi Benedek 6, Elek Domonkos 4, Karda Attila 3, Imre Márton 2, Korompay Hunor 2, Králik Aladár 2, Maszlag Tamás 2, Müller Milán 1, Lakits Benedek -, Szöllősi Botond -,

 

A keresztjáték során az ALBA másik szintén jó szerkezetű csapatával mérkőztünk, akik a másik csoport körbeveréséből a legjobban jöttek ki. Ezen a találkozón sokkal kevesebb technikai hibával játszottunk, mint a csoportdöntőben. De az utolsó negyedben a könnyelmű védekezési hibáinknak köszönhetően 23 pontot kapva elvesztettük ezt a negyedet. Ez pedig kicsit beárnyékolta a három negyeden keresztül mutatott szuper hozzáállásunkat és teljesítményünket.

Vasárnap délután a torna lezárásaként következett a Bayern elleni döntő!

Ebben az idényben már 3. alkalommal játszottunk mondhatni, hogy a legnagyobb riválisunk ellen. Sokat készültünk a magas játékosukra, ennek érdekében ismételten többször játszottunk a 2007-es csoportunkkal edzőmérkőzést, és sikerült is őt kikapcsolni a játékból. Sajnos a később MVP címet nyert nagyon tehetséges amerikai irányító játékosuk a második negyedben szédületes játékával szétzilálta a védekezésünket. Ennek eredményeképpen nem csak rossz pillanatok, és percek voltak ebben a játékrészben, hanem önmagunk árnyékát nyújtva 23-3-ra vesztettük azt el. Különben gyakorlatilag egyenlő negyedeket játszva a szezonbeli legjobb játékunkkal előrukkolva redukáltuk a két csapat közötti számszerű különbséget a Karácsonyi találkozásunkhoz képest. Megérdemeltük volna, és volt is rá esélyünk a mérkőzés második felében, hogy 10 pont alá hozzuk a különbséget, de ezt sajnos nem sikerült megtennünk. Megérdemelten nyert a Bayern!

Összességében egy nagyon szuper tornán vettünk részt, köszönjük a meghívást. Színvonalas, és nagyszerű meccseket játszottunk sportszerű ellenfelek ellen. Azt gondolom, hogy a Csapatomnak tökéletes megmérettetés volt a hétvégén lejátszott 5meccs, ahol minden játékosom és a Csapat is sokat tudott fejlődni. Mindenki megfelelő játékidőt és lehetőséget tudott kapni a mérkőzésen, a játékidőket szépen el tudtuk osztani. Valamint az elmúlt hetekben beteg és sérült játékosok is jól visszailleszkedtek a csapatba. Szeretném még kiemelni a (3 pontos) mezőnydobásunk teljesítményét, hiszen a zóna területén kívül értékesített dobásaink száma szépen alakult, a tornán 18-szor találtunk be erről a területről az ellenfeleink kosarába.

Köszönjük a szervezők munkáját, nagyon jól éreztük magunkat Berlinben. Ha sikerül a szervezőknek összehozni, akkor jövőre a 2008-és a 2009-es korosztályunkkal is részt fogunk venni a Tornán.

Gratulálok a Csapatomnak a 2. helyezéshez, a jövőben azon fogunk dolgozni, hogy minél közelebb kerüljünk a Bayernhez illetve, hogy a következő meccsünkön nyerjünk. Továbbá gratulálok Zöldi Petinek is, aki elnyerte a Torna legjobb védője címet.

Nem utolsó sorban köszönjük a vendéglátóink nagyszerű és vendégszerető hozzáállását, és egyúttal gratulálunk minden ellenfelünknek is!

Hajrá Vasas!