U12: A küzdelem dominált

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 6. forduló, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

Vasas u12 – MAFC Gabányi 67-58 (14-15, 16-11, 5-6 büntetők, 13-12, 19-14)
Vasas: György 14, Sass 10, Ondima 10, Flanek 14, Bertényi T -, Rónai 3, Lovas -, Balogh 1, Nagy Zs 2, Hidvégi 8, Bertényi M 1, Hanzély 4.
 
Nagy küzdelem volt jellemző az egész napra. Az elején nem találtuk a ritmust és könnyű kosarakat dobott az ellenfél, amikor nem biztosítottunk megfelelően.  Ez eddig mindig sikerült, ezen a hétvégén valami okból kifolyólag nem figyeltünk erre, hibáinkat az ellenfél rendre megbüntette. Védekezésben könnyen dobtak ziccert befutásból. Aztán javítottunk, kevesebbszer követtük el ezt a hibát. Egészen a negyedik negyedik pár ponttal vezettünk, ki nem kényszerített hibákat vétettünk, a negyedik negyedben ritmust tudtunk váltani, ezzel növelve a különbséget, amire ellenfelüknek már nem volt válasza. Sokat kivett belőlünk a mérkőzés, viszont csak erősödtünk tőle, mert relatíve sok hibával és gyengébb játékkal is nyerni tudtunk.
 
Budapesti Honvéd Sólymok – Vasas u12 38-52 (11-13, 8-10, 4-5 büntetők, 6-11, 9-13)
Vasas: György 10, Sass 6, Ondima 7, Flanek 6, Bertényi T-, Rónai 3, Balogh 3, Nagy Zs 5, Hidvégi 4, Bertényi M-, Hanzély 5, Zsidek 3.
 
A meccs előtt úgy éreztem, hogy nem nekünk áll a zászló, tekintve hogy rengeteget kivett belőlünk az első mérkőzés, valamint a mutatott játék sem volt olyan, amit szerettem volna látni. A meccs előtt kértem, hogy ne adjuk fel a gyorsindítás lehetőségét, viszont ha nem vagyunk biztosak a befejezésben, nyugodtan álljunk fel játszani, mert a gyors játék akkor és abban a helyzetben nem nekünk kedvez. Többé kevésbé sikerült ezt megvalósítani, viszont sajnos a játék képe nem javult. Védekezésben többször elaludtunk, valamint néhány lepattanóra nem figyeltünk oda. Ami bosszantott, hogy sok olyan indokolatlan eladott labdánk volt, amit nem az ellenfél kényszerített ki. 
Örülök annak, hogy így is sikerült minden negyedet megnyerni, és bár döcögősen, de sikerült két mérkőzést nyerni. A csapat erejét mutatja, hogy három meghatározó játékos nélkül is tudtunk kettőt győzni. 
 
Gratulálok a fiúknak, nagyot harcoltak!
 
Fotó: Bornyi Márton