U12: A tabella elejéről vágtunk neki

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 1. forduló, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia u12-Budapesti Honvéd Sólymok 93-31 (20-10, 24+5-6+2, 22-1, 22-12)

Vasas: Karda Attila 16, Zöldi Péter 12, Halasy Örs 11, Korompay Hunor 10, Müller Milán 8,

Bucskó Merse 7, Lakits Benedek 7, Szöllősi Botond 7, Elek Domonkos 6, Kiss Balázs 6,

Kovács Lázár 2, Imre Márton 1,

 

Kőbányai Darazsak/A-Vasas Akadémia u12 44-58 (12-21, 12+6-11+6, 4-14, 10-6)

Vasas: Halasy Örs 11, Kiss Balázs 11, Müller Milán 10, Reményi Benedek 8, Karda Attila 4,

Zöldi Péter 4, Korompay Hunor 3, Králik Aladár 3, Szöllősi Botond 2, Elek Domonkos 1,

Imre Márton 1, Bucskó Merse -,

 

A hétvégén megkezdődött az u12-es bajnoki évad, mint mindenki mi is nagy reményekkel vártuk az első fordulót. Az előző évad eredménye alapján az „A” csoport 1.helyéről kezdtük a szezont, és nem titkolt célunk volt a helyezésünk megtartása. Az elmúlt két hónapban mindent megtettünk a jó bajnoki nyitány érdekében.

A Honvéd ellen az egész mérkőzésen dominálva, fegyelmezetten hoztuk a saját játékunkat. A különbség lehetett volna nagyobb is, ha a könnyű ziccereinket magabiztosabban értékesítjük. A mai napon a Sólymok nem tudtak bennünket túlszárnyalni, gratulálok nekik a tisztes helytálláshoz.

A Kőbánya ellen már egy sokkal keményebb mérkőzést játszottunk. A kihagyott ziccereink szorossá tették a mérkőzést olyannyira, hogy két negyedet el is vesztettünk. Viszont az 1-és a 3. negyedben nem tudtak megállítani minket a Darazsak. Szépen leindítottuk őket, illetve felállt védelem ellen türelmesen, helyzetig játszottunk. Gratulálok a Kőbányának, jó meccset játszottunk a vasárnap „éjszakában”.

A két mérkőzés alapján elmondható, hogy az intenzitással, és az akaratunkkal maximálisan elégedett voltam. Az eladott labdáink száma szépen az elvárt szintre redukálódott, ezzel ellentétben viszont a kihagyott könnyű 1-0-ás ziccereink száma túlságosan megnőtt. Többször hiányzott a jó, vagy a legjobb helyzetfelismerés is amely sokszor rossz döntésekkel társult. Büntető dobásainkat nem tudtuk megfelelő hatékonysággal értékesíteni. Összességében 36-ból csak 13-at dobtunk be, ami mélyen a tudásunk alatt van. A következő egy hónapban a hibáink tökéletesítésén fogunk dolgozni.

Gratulálok a Játékosaimnak megérdemelten maradtunk az 1. helyen!

 Hajrá Vasas!