U12 – A vasasos szív a helyén volt

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 2. forduló, Mészáros Szonja Elektra vezetőedző beszámolója:

 
Vasas Akadémia U12 – Kőbányai Darazsak/A  80-58 (13-17,26-22,23-5,18-14)
 
Vasas: Bajor Z. 17, Balogh K. 12, Bucskó Z. 12, Haberland Á. 10, Nagy Á. 7, Nagy A. 6, Vaspál M. 5, Nótás Cs. 4, Scal B. 3, Bozó R. 3, Gauland B. 1
 
Első mérkőzésünket az ellen a csapat ellen kezdtük, akiktől az előző fordulóban 1 ponttal kikaptunk. Ezért meg volt a kellő motivációnk ehhez a mérkőzéshez. Jól kezdtük az első negyedet, azonban a végére elfáradtunk, ellenfelünk állt vezetésre. A 2. negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat. A 3. negyedben sikerült vissza térnünk a mérkőzésbe és egy 23-5-ös rohammal kényelmes előnyt szereztünk magunknak, amit ellenfelünknek nem sikerült ledolgoznia. Külön öröm, hogy 41 labdát szereztünk és eladott labdáinkat is sikerült csökkentenünk. Több hibánk újra előkerült de ismerjük őket és dolgozni fogunk rajtuk.
 
Óbudai Kaszások/A – Vasas Akadémia U12 70-73 (14-28,30-17,11-14,15-14)
 
Vasas: Bajor Z. 18, Bucskó Z. 15, Balogh K. 11, Scal B. 8, Bozó R. 6, Nótás Cs. 4, Nagy A.3, Gauland B. 3, Vaspál M. 2, Nagy Á. 2, Haberland Á. 1
 
Nem volt sok időnk pihenni, hisz egyből folytattuk a fordulót, most a kipihent Kaszásokkal találkoztunk. Szerencsére az első negyednek sikerült áthoznia a lendületet az előző meccsből, kétszer annyi pontot szereztek ellenfelünkkel szemben. A második negyednek nem sikerült ezt folytatnia, 30 pontot kaptunk a félidei büntetőkkel együtt 1 negyed alatt, ami elfogadhatatlan. Innentől kezdve szoros meccsnek lehettünk szemtanúi, amiből legtöbbször ellenfelünk jött ki jól. A 3. negyedbe úgy éreztem csapatom elfáradt, nem volt meg a megfelelő motiváció. Egy időkérés után sikerült rendeznünk a sorokat, a srácok elővették utolsó energia tartalékukat és vasasos szívüket, csapatmunkával sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Külön öröm, hogy az utolsó 2 percben 7 alkalommal is visszaszedtük a támadó lepattanót, ezzel újabb esélyeket adva magunknak a győzelemre.
 
Igazi csapatmunka volt ez a 2 meccs, ezért szeretnék Mindenkit kiemelni. Bajor Zétény higgadt, stabil játékát, amivel vezette a csapatot, Bozó Rudi jó védekezését és dobásait, Scal Beni védekezését, ami a legjobb volt csapaton belül. Nagy Alex küzdését és szerzett labdáit, Balogh Kristóf mindig jó időpontban bedobott kosarait, Nótás Csongi lepattanóit és küzdését, Bucskó Zéti szerzett labdáit és nagyon sokat számító csapatkapitányi szerepét, Haberland Ábel szerzett labdáit és agresszív védekezését,  Gauland Bálint szerzett labdáit, 1 évvel fiatalabbként se lógott ki közülünk. Nagy Ádám lepattanóit, amiből 2 meccs alatt 16-ot szedett és Vaspál Marci sikeres távoli dobásait. Köszönjük minden szülő és családtag támogatását a helyszínen és képernyők előtt, velük együtt sikerült ez a 2 győzelem. Köszönöm Balog Domi kollégámnak is a hasznos észreveteleit, amik segítettek megnyerni a mérkőzést!
 
Hajrá Vasas!