U12: Átléptük saját árnyékunkat

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 2. forduló, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

Vasas U12 – Óbudai Kaszások 70-63 (19-20, 9-6, 6-7 büntetők, 16-18, 20-12)
Vasas: György 7, Sass 5, Ondima 5, Csillag 13, Flanek 7, Bertényi T 3, Lovas -, Balogh 6, Hidvégi 15, Bertényi M 1, Hanzély 8, Tilk -.
 
Rosszul kezdtük a mérkőzést, belealudtunk a meccsbe, az ellenfél kemény védekezése ellen nem találtunk megoldást. Védekezési hibákból kaptunk kosarakat, támadó oldalon pedig elhibáztuk helyzeteinket. A második félidőre, de inkább a harmadik negyed közepétől azonban mintha más csapat játszotta volna addig a mérkőzést, sokkal koncentráltabbak voltunk, mind támadásban, mind védekezésben, fokozatosan sikerült zárkózni, majd megfordítani a meccset és elöl-hátul csapatjátékkal sikerült felülmúlni az ellenfelet.
 
Kőbányai Darazsak – Vasas U12 44-52 (15-5, 10-16, 6-7 büntetők, 8-15, 5-9)
Vasas: Sass 9, Ondima 6, Csillag 5, Flanek 12, Bertényi T -, Rónai 5, Lovas 2, Balogh 2, Nagy Zs 1, Bertényi M 1, Rosta 6, Hanzély 3. 
 
Az első meccs ismétlését láthattuk, az első félidőben pontatlanság, puha védekezés, rengeteg ziccerhiba, a második félidőtől pedig pontosság, odafigyelés és koncentráció volt jellemző ránk. 11 pontos hátrányban voltunk már, amikor elkezdtünk csapatként kosárlabdázni. Meghozta a gyümölcsét, mert a félidőre sikerült visszatornázni magunkat 3 pontra. Ekkor láttam, hogy a CSAPAT is kezdi elhinni, hogy van keresnivalónk azzal a játékkal, amit akkor mutattunk. Örülök, hogy elhitték, hiszen a harmadik negyed közepén – továbbra is csapatként játszva, és nem egyéni teljesítményekre alapozva – sikerült átvenni a vezetést, amit aztán nem adtunk ki a kezünkből egészen a meccs végéig. Örülök a győzelmeknek és a második félidőkben mutatott játéknak. Gratulálok a Fiúknak, célunk, hogy egész mérkőzésen így játszunk, ahogy a második félidőkben tettük.
 
Fotó: Bornyi Márton