U12: A B csoportban folytatja a Pannónia

Gyermek Kupa 2. forduló, Farkas Csaba vezetőedző beszámolója:

 

Zsíros Akadémia Kőbánya – Pannónia Vasas 68:55
Nagy, Bozsó 6, Jauneaud 5, Bagdy 5, Szentgyörgyi 1, Patai 7, Kiss Luczai 2, Csordás 8, Wágner 1, Sárik Veress 14, Zentay 1, Halupka 5

Nem jött ki a lépés. Nagyon nem! Ahogy a mérkőzés után az öltözőben is mondtuk, semmi tragédia nem történt. Van ilyen egy csapat életében. Küzdöttünk, hajtottunk, de még csak szerencsénk sem volt. Ami máskor mindig befelé pattan, most kifelé esett, míg a Darazsak dobásai már-már lehetetlen, irreális helyzetből is beestek.

Tiszta ziccereket hibáztunk, rengeteg labdát eladtunk. A 13 pont nekem túl soknak tűnik, hiszen nagyon sokáig 4-5 pont volt a két csapat között. Mindezek mellett volt bennem egy olyan érzés is mintha nem vettük volna komolyan a védekezést. Ezt láttam pár játékoson. A múltkor 20 ponttal nyertünk, talán azt hittük, ez most jön magától. Nem így lett.

Pannónia Vasas – MAFC Gabányi  52:78  (4:26, 19:15, 7:2, 10:18, 12:17)
Nagy 3, Bozsó, Jauneaud, Bagdy 6, Szentgyörgyi 1, Patai 8, Kiss Luczai 1, Csordás 3, Sárik Veress 22, Zentay 3, Halupka 4, Tóth 1

Az első mérkőzéssel ellentétben, ez bizony baj! Az első negyedben nyújtott produkció döntően befolyásolta az egész mérkőzés kimenetelét. Sokat mondó pillanat volt, ahogy a feldobás előtti másodpercekben mi egymással viccelődve vártuk a mérkőzés kezdetét, míg ellenfelünk játékosi a labdára koncentráltak. 3 másodperc elteltével kaptuk az első kosarat, nem is akármilyen lendülettel, ellentmondást nem tűrő módon.

Sajnos az első negyedben nem történt változás. A második negyedtől (amelyet megnyertünk a félidei büntetőkkel együtt) kezdtünk visszajönni a mérkőzésbe. Bebizonyosodott, hogy csak figyelve, akaratosan, férfiként lehet kosárlabdázni. Ilyen szinten aki megijed, fél az ellenfelétől, nincs esélye. Feladni pedig nem lehet. Gondolok itt arra, hogy lepattanó labdák szedésénél a MAFC bőven fölénk nőtt. Ők egyszerűen győzni akartak. Azért sajnálom, hogy nem voltunk méltó ellenfeleik.Remélem legközelebb felvesszük a kesztyűt.

Folytatás Decemberben a B csoportban. Ott sem lesz könnyű dolgunk.

Fotó: Bornyi Márton