U12: Berlin után egyből az 5. fordulóban

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 5. forduló, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia u12- Budapesti Honvéd Sólymok 92-17 (29-4, 18+4-3+4, 21-0, 20-6)

Vasas: Halasy Örs 18, Müller Milán 11, Korompay Hunor 10, Zöldi Péter 9, Karda Attila 6, Elek Domonkos 8, Kovács Lázár 8, Reményi Benedek 6, Králik Aladár 5, Maszlag Tamás 5, Kiss Balázs 4, Imre Márton 2;

 

Kőbányai Darazsak/A-Vasas Akadémia u12 31-69 (6-16, 4+8-10+7, 1-22, 12-14)

Vasas: Halasy Örs 18, Karda Attila 13, Zöldi Péter 9, Korompay Hunor 7, Elek Domonkos 5, Maszlag Tamás 5, Müller Milán 5, Kiss Balázs 4, Reményi Benedek 2, Králik Aladár 1, Imre Márton -, Kovács Lázár -;

 

Az elmúlt hétvégén még Berlinben játszottunk a torna döntőjében, ennek megfelelően a Srácok pihenőt kaptak a hét közepéig. Két edzéssel tudtunk készülni az 5. fordulóra a héten.

A Sólymok ellen szépen játszottunk, de meg kell említenem, hogy a 22 kihagyott ziccerünk és a 20 eladott labdánk egy kicsit beárnyékolta a meccset. Hibáinkat sikerült ellensúlyoznunk a 28 szerezett és 14 támadó lepattanónkkal.  Azonban a nevezett negatív mutatóink száma ismét túlzottan magas volt. A továbbiakban is nagy hangsúlyt fogunk fektetni a helyes és pontos döntések fejlesztésére. A védekezésünkkel alapvetően elégedett voltam, a kapott pontok száma önmagáért beszél. Viszont a büntetőket csak 34%-al sikerült értékesítenünk.

A második mérkőzésen a Darazsak jöttek, ahogyan szoktak, de valahogy jobban éreztük a csípésüket a mai napon, mint az előző fordulókban. Egy kicsit ugyan javítottunk a mutatóinkon 21 kihagyott ziccer és 12 eladott labda, de itt is a kihagyott ziccereink száma még az álomhatár felett volt. A második mérkőzésen is jól védekeztünk három negyeden keresztül, az utolsó negyedben azonban a vártnál gyengébb ellenállást tanúsítottunk. Célunk, hogy a védekezésünket egy egész mérkőzésen keresztül tudjuk állandósítani, nem legyenek a negyedek között ekkora különbségek.

A második mérkőzésen a büntető %-unkat 50-re emeltük, amely már megfelelő szintnek mondható ebben a korcsoportban.

A mai tornán voltak nagyon szép akcióink, mintha könyvből olvastuk volna azokat, ezért dicséret illeti a Srácokat. Azonban úgy vélem, hogy ma az igazi tűz hiányzott belőlünk. A Játékosaim nem égtek úgy, mint az ALBA Berlin elleni háromszoros hosszabbításban megnyert mérkőzésen, ezt meg is beszéltük az öltözőben.

Gratulálok a csapatomnak és az ellenfeleknek is, két hét múlva folytatjuk, szintén Kőbányán a Zsíros Tibor u12-es Kupán.

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton