U12 – Budapesti bajnok az U12-es csapat!

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 8. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója: 

Vasas Akadémia U12 – Csata Csillagok  64-44 (11-14, 26-16, 11-10, 16-4)

Vasas: Borosnyai S. 15, Szöllősi M. 13, Galavits L. 12, Bajor 7, Akbulut P. 4, Sborgi D. 4, Klemencsics 4, Szokolik 2, Radácsi 2, Bori 1, Tompa, Németh

Az utolsó fordulóra érkezve szerettük volna az előző két meccs hibáit javítani, és az idén gyakoroltakat a pályára vinni. Legutóbb a Csata nagyon sok lepattanót szedett ellenünk, ezért a mérkőzés előtt meghatároztuk, hogy mennyi lepattanót engedhetünk nekik legfeljebb. Az első negyedet kivéve végig kontrolláltuk a mérkőzést, jól hajtottunk, mentünk minden labdáért, és kemény védekezéssel tudtuk tartani, majd növelni a különbséget. Fókuszáltak voltunk támadásban és védekezésben is, viszont többször túl sok labdavezetéssel és túl kevés passzal mentünk fel a támadásokhoz. Összességében a célunkat teljes mértékben sikerült megvalósítani ezen a mérkőzésen és szuper 4. negyeddel zárva 20 ponttal sikerült nyernünk.

 

Budapesti Honvéd SE/A – Vasas Akadémia U12   49-66 (9-18, 15-18, 14-13, 11-17)

Vasas: Borosnyai 20, Galavits 16, Akbulut 6, Gomes 4, Radácsi 4, Tompa 4, Bori 3, Szöllősi 2, Sborgi 2, Bajor 2, Szokolik 2, Skoumál 1

Igazi rangadóhoz méltó hangulatban játszottuk az idei utolsó bajnoki mérkőzésünket. Azt kértem a fiúktól a meccs elején, hogy a maradék energiákat még mozgósítsuk, hogy a mérkőzés végére mindenki azt tudja mondani, hogy mindent megtettünk, amit lehetett. Pazar tempóban kezdődött a meccs, 3 perc után még csak 3-4 volt az állás, de a védekezésünk nagyon jól működött. A másik oldalt meg tudtuk bontani a Honvéd védekezését, és 1-1-ből, és kiosztásokból találtunk helyzeteket. A második negyed kiegyenlítettebre sikerült, de a félidő előtt sikerült megragadnunk a lélektani fölényt.  

A harmadik negyedben tudott csak közelebb kerülni az ellenfelünk, kicsit engedett a lepattanózásunk, támadásban pedig erőlködni kezdtünk és nem a legjobb helyzeteket vállaltuk el, 4 pontra csökkent a különbség. Ekkor azonban sikerült kapcsolnunk, megráztuk magunkat és ismét megléptünk a Honvédtól. Innentől kezdve tartottuk az előnyünket, és végül 17 ponttal tudtunk nyerni.

A két győzelemmel megnyertük a Budapesti régiót, nagyon büszkék vagyunk a fiúkra. Nagyot küzdöttünk az egész év során, mindenki rengeteg energiát és munkát tett az edzésekbe és a mérkőzésekbe, nagy dicséret illeti ezért a csapatot. Köszönjük minden edzőnek, szülőknek, vezetőinknek a támogatást! Gratulálunk ellenfeleinknek is, akikkel a szezon során játszottunk!

Irány a Jamboree! Hajrá Vasas!