U12: Egy hétvége az idősebbek között

Fiú Serdülő Budapest Bajnokság, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

Budafok – Vasas U12 92-41 (25-8, 14-10, 32-14, 21-9)
Vasas: György 9, Sass 2, Csillag 4, Flanek 12, Bertényi T -, Rónai -, Lovas -, Balogh 4, Nagy Zs 2, Zsidek 2, Hanzély 6, Bertényi M -,
 
Nem kezdtük jól a meccset, hamar időt kellett kérnem, hogy rendezzük a sorokat, aztán 5 perc után felébredtünk. Védekezésben eleinte tompák voltunk, és támadásban is súlytalannak bizonyultunk. Éledeztünk, egyre inkább látszott a csapatvédekezés és ez megadta a támadásunk alapját is. A második negyednek ismét kellett 5 perc, mire a csapat másik fele is felébredt. Ezután ismét már helyenként jó védekezést és szép gyorsindításokat produkáltunk. A második félidőre fordulva az volt az érzésem, hogy fizikálisan felőrölt bennünket ellenfelünk, kicsit mintha fáradtan mozogtunk volna, itt már sok labdát vesztettünk és ezekből ziccereket kaptunk. Amin változtatni kell, hogy nem kezdhetünk így meccseket a jövőben.
 
Zsíros Akadémia Kőbánya/B – Vasas U12 62-43 (20-8, 13-12, 18-11, 11-14)
Vasas: György 15, Sass 4, Csillag 2, Flanek 8, Rónai 2, Lovas -, Nagy Zs 6, Zsidek 2, Rosta 2, Hanzély 2.
 
Sajnos megint nem kezdtünk jól, hamar 10-0 állt a táblán. Ezen javítanunk kell, mert már meccsek óta az első 5-6 perc azzal megy el, hogy belealszunk a kezdésbe. Ezután azonban elkezdtünk úgy kosárlabdázni, ahogy mi tudunk és jó védekezéseket, abból vezetett gyorsindításokat láttam viszont. A második félidő elején visszajöttünk 6 pontra, ahol aztán néhány hibát vétettünk, aminek következtében ismét meglógott az ellenfél. Sajnos, erre már nem volt válaszunk, de megdicsértem a csapatot, mert egyenrangú ellenfelei voltunk az egy évvel idősebb Kőbányai csapatnak!
 
Fotó: Bornyi Márton