U12: Fél siker

U12-es Bajnokság Budapesti terület 4. forduló, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U12 – Vasas Amazonok 60 – 51 (20-9, 5-12 ,16-10, 13-6, 6-12)

Vasas: Hallgató Gellért 14, Papp Gergő 13, Dávid Roland László 10, Nemecz Balázs 9, Vukics Bulcsú 7, Borosnyai Soma 4, Majsai Csaba 1, Horváth Domokos János 1, Bóné Levente 1,

A Gyermek bajnokság 4. fordulójának első mérkőzését hosszas szünet után a Vasas Amazonok csapata ellen játszottuk. Az első negyedben átvéve a vezetést egy agresszív védekezéssel sok labdát, támadó-védőlepattanót tudtunk szerezni, ami hatalmas különbség volt az előző fordulókhoz képest. Sajnos a második negyedet 5-12-re a lányok nyerték, túl sok 1:1 kosarat engedve nekik. Az első félidőben 10 labdát adtunk el, 12-t szereztünk, 10 csapat támadó lepattanóval és 10 védő lepattanóval. A 3. negyedben újra nálunk volt a labda, ezt a negyedet is sikerült megnyerni 13-6-ra, viszont a negyedik negyedben csak a felét dobtuk a lányok pontjainak, itt 6-12-re ők nyerték az utolsó játékrészt. Azokból a játékelemekből, amiket az utolsó forduló óta gyakoroltunk sok megvalósult, amivel elégedett vagyok, viszont 1:1 védekezésben még mindig sok kosarat kaptunk emberről.

Összességében győzedelmeskedni tudott a csapat a védekezésnek köszönhetően, mivel 27 szerzett labdával, 22 támadó lepattanóval, és 23 védő lepattanóval sikerült zárni a mérkőzés statisztikáit, aminek örülök mert sokat gyakoroltuk az elmúlt hónapban. Ugyanakkor 20 eladott labda még mindig egy kicsit sok, ezen még dolgoznunk kell.

Szeretném kiemelni Hallgató Gellértet a dobott pontjaiért és kiváló hozzáállásáért, Papp Gergőt eredményes védekezéséért és szerzett pontjaiért, Dávid Rolandot agresszív védekezéséért és szintén szerzett pontjaiért, továbbá Nemecz Balázst, aki magához képest nagy fejlődésen esett át és ügyesen védekezve 9 pontot is szerzett. Jó volt látni, hogy a két 2010-es játékosunk is bekapcsolódott a mérkőzésbe, Soma és Máté aktívan vett részt a védekezésben!

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a következő cél: visszakerülni a A-csoportba.

 

Csata Csillagok – Vasas Akadémia U12 49-46 (16-10, 10-7,11-13, 4-7 6-6)

Vasas: Papp Gergő 12, Borosnyai Soma 8, Dávid Roland László 7, Bóné Levente 6, Horváth Domokos János 5, Hallgató Gellért 5, Vukics Bulcsú 2, Nemecz Balázs 1,

A második meccset egyből kezdtük a CSATA-s lányok ellen, az egész mérkőzés egy ilyen adok-kapok küzdelemmé változott, ahol az első félidőben az eredmény után ment a csapatunk, az első meccsen 3 büntetőt sikerült mindössze értékesíteni a félidőben, ám ezen a mérkőzésen már 7-et, ami egy kiváló fejlődés egyik meccsről a másikra. A harmadik negyedben egy igen kemény védekezéssel, sikerült védőlepattanókat megszereznünk, de nem esett a támadó térfélen sok kosár, 4-7-re mégis meg tudtuk nyerni a negyedet. És következett az utolsó negyed, ahol hatalmas küzdelemmel és a kispad szurkolásával jó hangulatot teremtve, ami személy szerint egy pillanatra elfeledtette velem vírushelyzetet és a pandémia előtti nyílt kapus meccsek hangulatát hozta vissza. Ebben a játékrészben 6-6-ra sikerült egyenlő állást kivívni, sajnos az utolsó két támadásunkból nem született pont, de mindkét csapat jól küzdött. Az emberfogásos védekezésben és az átadásokban kell még előre lépnünk, mert ezen a meccsen 22 labdát adtunk el. Viszont ami fejlődés és örülök neki, hogy összesen sikerült 25 védő lepattanót, 8 támadó lepattanót, 12 szerzett labdát elhozni a mérkőzésen.

Az első mérkőzéshez gratulálok, a második pedig egy újabb tanulság volt az U12-es csapat számára. Amint fentebb említettem, feltett szándékunk visszajutni az A-csoportba, hogy még jobb mérkőzéseket játszhassunk.

Hajrá VASAS!

Fotó: Bornyi Márton