U12: Felkészülési mérkőzések az Ulmi tanítványaim ellen!

Felkészülési mérkőzés, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

2019.10.04. péntek 1. mérkőzés U12

Vasas Akadémia U12-ULM 47-58 (11-19, 13-18, 12-17, 11-4)

Vasas: Halasy Örs 12, Zöldi Péter 8, Szöllősi Botond 6, Kiss Balázs 5, Karda Attila 4, Kovács Lázár 4 Bucskó Merse 2, Korompay Hunor 2, Müller Milán 2, Elek Domonkos 1, Maszlag Tamás 1, Lakits Benedek -,

2019.10.05. szombat 2. mérkőzés U12

 Vasas Akadémia U12-ULM 46-36 (2-14, 16-8, 17-5, 11-9)

 Vasas: Elek Domonkos 9, Karda Attila 8, Szöllősi Botond 7, Imre Márton 6, Zöldi Péter 6, Halasy Örs 4, Korompay Hunor 4, Bucskó Merse 2, Kiss Balázs -, Kovács Lázár -, Lakits Benedek -, Maszlag Tamás -, Müller Milán -,

Szerettünk volna az országos u12-es bajnokság kezdete előtt magas színvonalú, jó csapat ellen edzőmérkőzést játszani. Pár héttel ezelőtt az Ulmiak megkerestek, hogy szívesen jönnének Budapestre, és szeretnének az u12 és az u14-es csapatainkkal edzőmérkőzést játszani.

Természetesen, mint az u12-es csapat vezetőedzője, és mint szakmai igazgatója az u14-es csoportnak igent mondtam a nagyszerű megkeresésre, mivel mindkét csoport felkészülésébe remekül beleillett a hétvégi 2-2 edzőmérkőzés.

Pikantériája volt a hétvégének, hogy 2 évvel ezelőttig 6 szezonon keresztül vittem ezeket a korosztályokat Ulmban. A gyerekek többsége játékosom volt, nálam tanultak kosarazni, illetve nagyon jól esett, hogy sem ők, sem pedig a szüleik nem felejtették el azokat a szép éveket, amelyeket együtt töltöttünk Ulmban.

Két ellentétes mérkőzést játszottunk, a pénteki találkozón csak kerestük önmagunkat, sok technikai hibával, buta eladott labdákkal és könnyű 1:1-eket oda ajándékozva bátortalanul messze a tudásunk alatt kosárlabdáztunk. Mindössze csak az utolsó negyedet tudtuk megnyerni az első mérkőzésen.

A szombati mérkőzés előtt összegeztem a csapatomnak a tegnapi hibáinkat, és az arcokon azt láttam, hogy másképp fogjuk kezdeni a találkozót, mint ahogy összességében pénteken játszottunk. Sajnos nem így lett, nagyon belealudtunk az 1. negyedbe, 2-14-el kapkodva sok hibával kezdtünk. 2. ötösünk alacsony szerkezettel nagyon jó szellemben szállt bele a mérkőzésbe és minden tekintetben felvette a versenyt az ellenfelünkkel. Koncentráltan a saját játékunkat játszva, jó védekezéssel és gyors indításokkal fokozatosan átvettük a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is tudtunk tartani. A két mérkőzést összegezve mindkét csapat 4-4 negyedet tudott megnyerni, összességében kiegyenlített volt a játék, ha a szélsőségeket leszámítjuk.

Hozzátartozik az összecsapásokhoz, hogy az u12-es Ulmi csapat csak 8fővel érkezett, de nálunk is voltak hiányzók betegség, illetve iskolai kötelezettségek miatt.

Köszönjük az ULM-nak a sportszerű és számunkra, illetve reméljük, hogy számukra is nagy értékkel bíró mérkőzéseket játszottunk, sok sikert kívánunk nekik a bajnoki szezonhoz.

Az elmúlt másfél hónapban 11 felkészülési mérkőzést játszottunk magyar és nemzetközi csapatokkal, annak érdekében, hogy az u12-es első fordulóban top állapotban tudjuk megkezdeni a szereplésünket.

Találkozunk jövő vasárnap kőbányán, Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton