U12: Karácsonyi szünet után

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 4. forduló, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia u12-MAFC Gabányi 88-22 (16-8, 24+5-2+2, 23-8, 20-2)

Vasas: Zöldi Péter 14, Maszlag Tamás 9, Szöllősi Botond 9, Lakits Benedek 8, Müller Milán 8, Reményi Benedek 8, Králik Aladár 7, Elek Domonkos 6, Halasy Örs 6, Kiss Balázs 6, Kovács Lázár 4, Imre Márton 3,

Kőbányai Darazsak/A-Vasas Akadémia u12 34-58 (6-14, 10+5-8+3, 8-20, 5-13)

 Vasas: Elek Domonkos 14, Karda Attila 10, Maszlag Tamás 10, Szöllősi Botond 5, Müller Milán 3, Halasy Örs 4, Lakits Benedek 4, Reményi Benedek 2, Kovács Lázár 2, Králik Aladár 2, Kiss Balázs 1, Zöldi Péter 1,

Az öltözőben először is gratuláltam a Csapatomnak az akarathoz és a helyenként csillogó, szemet gyönyörködtető játékhoz. Viszont megbeszéltük azt is, hogy időnként nem mutathatjuk egy „kezdő csapat” jeleit egyetlen mérkőzésen sem. Természetesen minden meccsen lehet 1-2perc holtpont, de elsősorban azt szeretnénk elkerülni, hogy ez akár egy teljes meccset eldöntsön. A kihagyott ziccereink száma ma nagyon sok volt a két mérkőzésen összesen: 53! Ezen a számon mindenképpen dolgoznunk kell, hogy visszatérjünk arra a szintre, amit valójában tudunk.

Srácoknak elmagyaráztam, hogy miért nagyon fontos egy-egy jó-és pontosan kivitelezett döntés, és ennek milyen jelentősége van egy adott játékhelyzetre és az egész mérkőzés összképére.

A büntető dobásainkat, talán az egész szezon során a legrosszabb %-al értékesítettük. A MAFC ellen 4/25 Kőbánya ellen pedig 6/22 volt a mutatónk. Ezek után nem duplán, hanem tripla időkeretben fogjuk gyakorolni azt.

Ma már a múlté a 4. forduló, hiszen teljes erőbedobással, és koncentrációval készülünk a hónap végén esedékes Berlini Tornára, ahová az idén is meghívást kapott az u12-es csapatunk.

Elmondtam a Srácoknak, hogy értsék, nem a mennyiségi erőfölényünk számít, hanem a minőségi játékban kell előre lépnünk. Szeretnénk megmutatni mindenkinek, hogy valójában milyen minőségi tudással bírunk, és tudunk kosárlabdázni! Fejben már mindenki tudja, hogy mit-és hogyan kell csinálnunk, hiszen a játékosaim nagyon okosak. Ezt szeretnénk a jövőben éles körülmények között is megmutatni és megvalósítani a teljes mérkőzés alatt.

Ismételten gratulálok az ellenfeleinknek is, találkozunk a következő fordulókban.

 Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton