U12: Két győzelem a Gyermek Kupa 2. fordulójában

Fiú gyermek kupa 2. forduló, Maurer Csaba vezetőedző beszámolója:

Vasas – Pafc 58-41 (3-18, 15-11, 7-4,  14-5, 19-3)

Kozári 16, Szabó S. 8, Bereszlényi 7, Fekete 7, Nagy 6, Dzsaja 3, Szabó J. 3, Kalmár 2, Sávolt 2, Stubits 2, Bucskó 1, Geri 1,

Vasas – Kaszások 64-48 (21-9, 9-15, 8-3, 18-5, 8-16)

Kozári 14/3, Kardos 12/3, Kirschner-Denk 9, Ménesi 8, Mallinger 7, Dzsaja 5, Bucskó 2, Győri 2, Kalmár 2, Fekete 1, Sávolt 1, Szabó S. 1

Most már így utólag lehet azt mondani, hogy érdekesen alakult az első meccsünk a piliscsabaiak ellen. Persze ott és akkor a helyszínen nehezen éltük meg a történéseket, azt, hogy az első negyedet követően teljes katasztrófa fenyegetett! Nyilván, az edző felelőssége összeállítani a különböző negyedekben játszó ötösöket, és itt most az első váltás egyértelműen rosszul sült el!

Nálunk nincs és nem is lesz állandó játékoskeret a meccseken, így állandó, összeszokott ötösökről sem beszélhetünk majd. Ez az eredményességünkre természetesen nincs jó hatással (ezzel nincs is semmi probléma, hiszen 1-2 év múlva nagyjából a kutya sem fog emlékezni arra, hogy gyerek korosztályban milyen eredményeket értünk el, és nincs is ennek különösebb jelentősége!), viszont jól szolgálja a céljainkat, mégpedig azt, hogy olyan játékosokat nevelünk, akik egyrészt jó mentalitással edzenek, illetve a mérkőzéseken, éles helyzetben, bármilyen összetételben is hozni tudják magukat, előre mutató teljesítményt nyújtanak!

Az első ötösünkben, ahol amúgy is több, kevésbé tapasztalt játékosunk lépett pályára, sajnos 1-2 húzóemberünk csődöt mondott, így egy értékelhetetlen produkcióval indítottuk a II. fordulót. Legalább a védekezésünk rendben lett volna !!

Aztán a második negyedtől rátaláltunk a helyes ösvényre, míg a második félidőben összesen 8 pontot, közte egy mezőnykosarat kaptunk, és a támadójátékunk is feljavult!! Igen, így is lehet! Pedig a PAFC egy stabil, viszonylag erős csapatnak számít a bajnokságban!

A Kaszások ellen, bár voltak kisebb hullámvölgyeink, nagyjából ott folytattuk, mint az előző meccsen abbahagytuk. Nehézséget az ellenfél legjobbja okozott csak, akin nem elég szorosan és keményen védekeztünk, nem faultoltuk eleget, így megnyerte csapatának a páros negyedeket.

Fotó: Bornyi Márton