U12: Kiegyensúlyozott teljesítmény

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 2. forduló, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia u12-MAFC Gabányi 98-27 (22-6, 31+7-10+6, 18-5, 20-0)

Vasas: Karda Attila 14, Szöllősi Botond 14, Imre Márton 13, Zöldi Péter 13, Kiss Balázs 9, Reményi Benedek 9, Korompay Hunor 8, Müller Milán 8, Králik Aladár 5, Lakits Benedek 4, Kovács Lázár 1, Elek Domonkos -,

 

Kőbányai Darazsak/A-Vasas Akadémia u12 33-76 (5-15, 9+4-20+6, 7-13, 8-22)

 Vasas: Karda Attila 14, Králik Aladár 11, Szöllősi Botond 11, Müller Milán 9, Imre Márton 7, Korompay Hunor 7, Zöldi Péter 5, Elek Domonkos 4, Kiss Balázs 3, Lakits Benedek 3, Reményi Benedek 2, Kovács Lázár -,

A már-már „hazai pályánknak” számító teljesen új-és nagyon szép Darázsfészek Csarnokban rendezték az országos bajnokság 2. fordulóját.

Számunka mindig nagyon fontos erőfelmérés egy új torna, hogy levonhassuk az objektív következtetéseket a fejlődésünk tekintetében. Túlzások nélkül bátran jelentem, hogy a CSAPATOM minden tekintetben a mezőny fölé emelkedett!

Gratulálok a Srácoknak az elért sikerhez, csak így tovább, hogy a nemzetközi porondon is tudjuk bizonyítani!

Persze ne gondolja azt senki sem, hogy a siker ajándék, nem, egyáltalán nem az! Sőt, mindig az elvégzett munka kellő mennyiségében és MINŐSÉGÉBEN hittem és hiszek.

Az elmúlt egy hónapban igyekeztünk mindent megtenni, hogy egy új „dimenzióba” léphessünk.

Soha nem titkoltuk, hogy a saját, csapatra épülő  kosárlabdánkat szeretnénk játszani. Ennek érdekében jó hangulatban edzettünk az őszi szünetben is, valamint játszottunk edzőmérkőzést a 2007-es csapatunkkal. Sokat gyakoroltuk a büntető dobásokat, amelyben egyértelműen látszott a fejlődés az előző fordulóban 33, míg most 54,8%-os teljesítmény produkáltunk. Ez pedig már a minimálisan elvárt 50%-felett van, és innen fogunk tudni előre lépni. Az edzéseinket remekül kiegészíti egy professzionális erőnléti program, amely által még az utolsó pillanatokban is megfelelően tudunk koncentrálni. Ezt bizonyítja a 2. mérkőzés 3-és 4. negyede is.

A kapott pontok 27-MAFC, és 33-Kőbánya ellen arra adhatnak következtetést, hogy minden rendben volt a védekezésünkkel. Azonban a statisztikából az olvasható ki, hogy szinte az összes kosarat könnyű 1:1 helyzetekből kaptuk. Le kell vonnunk ebből a következtetéseket, és stabilabbá kell tennünk a védekezésünket, hogy ne kapjuk könnyű ziccereket. Minden játékosunknak 100%-os koncentrációra, és akaratra van szüksége ahhoz, hogy ott legyen ahol éppen kell.

Az eladott labdáink száma ugyan az elvárt küszöb alá süllyedt, azonban a játék képe alapján még mindig voltak olyan ki nem kényszerített labdavesztéseink, amelyek kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetők lettek volna.

Kihagyott ziccereink száma 13 és 19-a Kőbánya ellen elég magas volt, a jövőben ezeket meg kell próbálnunk 10 alá szorítani.

Összességében egy jó fordulót zártunk!

Gratulálok az ellenfeleknek a tisztes helytálláshoz, sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz!

 Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton