U12: Menetelünk felfelé az U12-es bajnokságban

Országos Gyermek Kupa, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

Budapeti Honvéd – Vasas Gepárdok 29-51 (9-5, 7-18, 11-10, 2-18)
 
Hanzély 12, György 10, Benedek 9, Csillag 7, Rónai, 3, Hidvégi 2, Zsidek 2, Tilk 2, Sass 2, Ondima 1, Balogh 1, Flanek -. 
 
Álmosan kezdtünk, valószínűsíthető, hogy a reggel 8 órás meccskezdés kicsit rosszul hatott a játékosokra. Az első negyedben 5 pontot sikerült dobni, lassan kosárlabdáztunk, és ami nagyobb probléma volt, hogy puhányan is védekeztünk. A második negyed változást hozott, sikerült új lendületet venni, és sok labdát szerezni, ezáltal egy kis előnyt kiépíteni a második félidőre. Az utolsó két negyedben hasonló volt a játék képe a második negyedéhez, már sokkal jobban kosaraztunk, és az új évben gyakorolt elemeket sikerült többször viszont látni.
 
Vasas Gepárdok – TFSE 71-14 (10-2, 19-6, 16-2, 26-4)
 
Sass 14, György 10, Flanek 9, Rónai 7, Bertényi T. 6, Benedek 6, Hanzély 6, Ondima 4, Zsidek 4, Balogh 2, Tilk 2, Bertényi M. 1.
 
Egy meccs pihenő után játszottunk a TF ellen. Szerencsére most nem aludtunk bele az összecsapás elejébe, jól kezdtünk, és lényegében az első pillanattól fogva nem adtunk esélyt ellenfelünknek. Ami kissé bosszantó volt, azok a technikai hibáink, melyeket hétről hétre gyakorlunk és igyekszünk kiküszöbölni, még mindig megjelennek a játékunkban. Örültem viszont a nálunk debütáló Bertényi testvérpár bátor játékának, valamint annak, hogy mindenki elég játéklehetőséghez jutott, és a pontgyártásból is kivette a részét! 
 
Menetelünk tovább, felfelé az u12-es bajnokságban, hogy minél jobb, kiélezettebb meccseket játsszunk, és ebből a gyerekek tanulni tudjanak, minden a javukra váljon.
 
Fotó: Bornyi Márton