U12: Nem sok kellett volna

Vasas Kupa U12 Nemzetközi Torna Budapest, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Dávid Kornél KA 62-38 (17-8, 18-19, 9-6, 18-5)
Vasas: György 6, Ondima 4, Csillag 8, Bertényi T -, Rónai 3, Lovas 3, Tilk -, Nagy A 9, Zsidek 6, Rosta 12, Hanzély 9, Bertényi M 2.
 
Jobban kezdtünk, mint az elmúlt mérkőzéseken, koncentráltabbak voltunk, és az volt az érzésem, hogy nagyon szeretnénk nyerni, és jól szerepelni a tornán. Talán emiatt, talán más volt az oka, hogy most a mérkőzés egészében hagytunk ki rengeteg ziccert. Azt gondolom, ha az első félidőben bedobjuk helyzeteinket, hamarabb eldőlt volna a találkozó. A védekezésünkkel nem volt probléma, lepattanó után szépen indultunk, csak a befejezés hibádzott. Támadásunk is rendben volt, többnyire jó döntéseket hoztunk, szépen helyzetbe hozták egymást a csapattársak, itt is a befejezések voltak pontatlanok. Gyakorolni kell azt is, hogy nem csak a betörésig, vagy a befutásig kell koncentrálni, hanem a befejezésre is. Gratulálok a Fiúknak!
 
Bayern München – Vasas Akadémia 60-52 (16-11, 15-15, 18-8, 11-18)
Vasas: György 13, Sass -, Ondima -, Csillag 3, Flanek 9, Rónai 2, Balogh 5, Nagy Zs -, Hidvégi 1, Nagy A 10, Rosta 2, Hanzély 7.
 
Izgatottan vártuk az esti meccset, hiszen olyan ellenfél ellen játszottunk, aki ellen nem minden nap játszhat az ember. Azt kértem előzetesen, hogy nagy energiákkal kezdjünk, jó védekezéssel, a taktikánkat betartva kosarazzunk. Sikerült, kisebb kezdeti zavar és néhány eladott labda után elhitte a csapat, hogy lehet keresnivalónk. Közel maradtunk, és az volt a terv(em), ha sikerül végig szoros eredményt tartani, akkor a végén lesz sanszunk, megfordíthatjuk a meccset. A második félidőre 5 ponton fordultunk, majd kicsit belealudtunk a kezdésbe. 3 gyors Bayern kosár után kellett időt kérnem és rendezni a sorokat. Valamelyest sikerült, de az olló még tovább nőtt, és a 3. negyed végén 15 pont volt a javukra. A negyedik negyedben csordogált a mérkőzés, nem tudtunk közelebb jönni. 3 perccel a vége előtt kértem egy időt, hogy egy utolsó nekifutással megpróbáljuk a szinte lehetetlent. Aztán a lehetetlen 3 szerzett labda és 3 bedobott ziccer után egyre lehetségesebbnek látszott, viszont menetrendszerűen érkezett a hiba a játékunkba, ahogy az ilyenkor lenni szokott. 6 pontra még megközelítettük az ellenfelet, azonban közelebb nem tudtunk jönni, gratulálok a münchenieknek, de a saját játékosaimnak is, nagyon jó és szórakoztató meccset láttunk a fiatal kor ellenére is.
 
Cívis DKA Tigrisek – Vasas Akadémia 27-67 (7-21, 12-11, 2-17, 6-18)
Vasas: György 3, Sass 6, Csillag 5, Flanek 9, Lovas 4, Balogh 10, Hidvégi 11, Nagy A 3, Zsidek -, Rosta 4, Hanzély 9, Bertényi M 3.
 
A meccs előtt azt kértem, hogy ismét a nagy energiákkal kezdjünk. Sikerült, hamar előnybe kerültünk, és a negyed végére megnyugtató előnyt szereztünk. Aztán a második negyedben nem játszottunk jól,rossz döntéseket hoztunk, nem sikerült jó helyzeteket kialakítani és a lepattanózással is gondunk akadt. A harmadik negyedre ismét rendeztük a sorainkat, jó védekezésből sikerült több könnyű kosarat szerezni. Végül a negyedik negyedben sikerült tartani ezt a lendületet, ekkor már valamivel jobban működött a lepattanózásunk is. A meccs egészére jellemző, hogy kemény védekezéssel sok-sok eladott labdába tudtuk kergetni ellenfelünket. Végig dominálva, jól kosaraztunk, megérdemelt a győzelmünk.
 
A tornán végül a második helyezést értük el, nagyon hasznos volt számunkra, a következtetéseket levonva sokat lehet belőle tanulni. Köszönjük a szervezést a vezetőségnek, és köszönöm a szülőknek a támogatást és hozzáállást, amit egész félévben kaptunk!