U12: Nem volt könnyű

U12-es Bajnokság Budapesti terület 6. forduló, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U12 – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 66-65 (17-24,12-6,11-15,12-10,12-10)

Vasas: Dávid Roland László 9, Papp Gergely 8, Horváth Domokos János 8, Studniczky Csanád 8, Nemecz Balázs 6, Galavits Levente Csaba 6, Vukics Bulcsú 6, Karai Bernát Sándor 5, Bóné Levente 4, Hallgató Gellért 4, Chapman Maximilián Attila 2,

A hatodik fordulóban ismét az A-csoportban tudtunk játszani, igaz csak egy mérkőzést a kőbányai csapat ellen. A mérkőzés nem kezdődőt korán, mégis kissé álmosan kezdve az első negyedben végig vezetve a Zsíros Akadémia fiai kerültek fölénybe az elégtelennek bizonyuló 1:1 védekezésünknek köszönhetően. A második negyedben sikerült visszajönnie a csapatunknak és több pontot szerezni mint az ellenfél, a mérkőzés kimenetele mégis bizonytalannak tűnt, ekkor egy pont különbség volt a két csapat között.  A harmadik negyedben is fej fej mellett ment végig a két együttes, egyfajta adok-kapok pontszerzés alakult ki. Az utolsó negyedben küzdelmek árán, de úgy tűnt az utolsó 3-4 percben fog eldőlni a találkozó kimenetele. Az ötödik negyedet két ponttal sikerült megnyernünk, ami a végén egy pontos győzelmet jelentett, egy higgadt végjátéknak köszönhetően.

A tapasztalatom a következő: azért volt tanulságos forduló, vagy inkább mérkőzés, mert két 2010-ben született játékost is be tudtunk építeni, ami nagyon hasznosnak bizonyult, ugyanakkor ismét más kerettel álltunk ki a sérülések és megbetegedések miatt. Dobott pontok tekintetében egységes képet mutatott a csapat megoszlottak a két hatos között, ami jó.

Külön azért nem emelnék ki senkit sem, mert elemezve a mérkőzést hiába dobtak egyénenként szép pontokat, a védekezés sok esetben másodlagossá vált, ezért szeretném minden játékosommal a hibákat kijavítani, hogy 3 hét múlva még ügyesebben állhassanak ki a következő fordulóban.

Ezzel a nem túl könnyű győzelemmel elsőként áll a csapat az A-csoportban, de az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a MAFC együttese nem tudott kiállni, amit nagyon sajnálok és remélem, hogy mihamarabb tudunk velük is egy szoros meccset játszani majd.

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton