U12: Sok tapasztalattal teli hétvége

Caerus Construction U12 Basketball Cup 2019, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:Bayern München – Vasas Akadémia u12 53-42 (14-6, 9-15, 15- 12, 15-9)

 
Oldenburger TB – Vasas Akadémia u12 50-56 (12-18, 12-16, 8-8, 14-18)
 
Vasas Akadémia u12 – Charlottenburg 06 38-69 (9-24, 3-13, 5-22, 21-11)
 
Vasas Akadémia u12 – Charlottenburg 07 49-52 (15-9, 10-17, 10-16, 13-11)
 
Február első napján, pénteken, a reggeli órákban egy nagy kaland előtt álltunk, izgalommal, várakozással indultunk egy nagy útra, Berlinbe. Tudtuk, hogy hosszú nap lesz, viszont arra nem számítottunk, hogy a szlovák határon 1 óra és 45 percet kell várakoznunk, mert az elektronikus autópálya rendszer bekrepált. Jómagam azzal sem számoltam, hogy egy fránya lázzal is meg kell birkózni az út során. Mindennek ellenére megérkeztünk Berlinbe este 9 óra körül, ahol vacsora után elfoglaltuk a szállást. 
 
Másnap az első mérkőzést a Bayern München ellen vívtuk. Szerettünk volna visszavágni az itthoni fiaskóért, azonban ezúttal is ellenfelünk bizonyult jobbnak. Gyengén kezdtünk (ismét), majd szépen visszajöttünk a mérkőzésbe. A harmadik negyed elején átvettük a vezetést, azt gondoltam, itt lehet egy fordulópont a meccsben, és mi tudunk dominálni. Sajnos nem lett igazam, és a Bayern még egy sebességet tudott váltani, míg mi nem. Ennek ellenére rettentő hasznos volt a találkozó, és azt gondolom volt tartása a csapatnak. Több jó egyéni teljesítménye volt a müncheni csapatnak, valamint a lepattanózással is gondunk akadt, legfőbb okai ezek voltak a vereségnek. A meccs elején 5, majd a végén kb 3 perc gyengébb játék jellemzett minket, de alapvetően nagy akarattal és pontosan kosaraztunk. Délután az Oldenburg csapatával mérkőztünk meg. Végig vezetve nyertük meg a találkozót, de nem voltam felhőtlenül boldog. Szöges ellentéte volt az első meccsnek, nem akartunk, nem küzdöttünk annyira, valamint kis fáradtság is jellemző volt ezen a meccsen. Lehet, hogy a lábakban nem volt sok tartalék, viszont sajnos nem láttam a szívekben sem a szikrát. 6 ponttal nyertünk, de nem azt az arcunkat mutattuk, ami igazán jellemez minket. Estére elfáradt a csapat, jól esett az aznapi pihenő. Az első napon sajnos csapatunk egy meghatározó játékosa, Hanzély Viktor még nem tudott a segítségünkre lenni.
 
A második napra Charlottenburg városrész 2006-os, valamint 2007-es csapata várt ránk. Első meccsen az egy évvel idősebbekkel játszottunk, és bár hozzáállással, harcossággal semmi gond nem volt, 3 negyedig nem találtuk a játékunkat, végül a negyedik negyedben tudtunk váltani, és azt produkálni, ami a mi szintünk. Délután a 2007-esekkel találkoztunk. Nagyon jól kezdtünk, szerintem a torna legjobb periódusa volt számunkra ez az első és második negyed. A második félidőben, kis dekoncentráltság a lepattanónál, valamint a ziccereknél megbosszulta magát, végül 3 pontos vereséget szenvedtünk a házigazdától. 
 
Összességében megint egy roppant hasznos tornán vagyunk túl. 3. helyezést értük el, érdekesség, hogy amikor nem játszottunk igazán jól nyertünk, amikor felnőttünk a feladathoz és jól kosaraztunk, rendre alulmaradtunk. 4 meccsen keresztül tapasztalhattuk, hogy milyen sebességen is lehet kosarazni már ebben a korosztályban. Azt gondolom, a végére már nekünk is sikerült alkalmazkodni, és ez lesz a cél a jövőben is.
 
Mindemellett Berlinben eltöltött hétvége a gyerekek emlékezetében örök élmény marad. Vasárnap délután, a torna után egy kis városnézésben volt részünk, láttuk a TV-tornyot, a Dómot, a Brandenburgi kaput, a Reichstagot, a Győzelmi-szobrot is. Köszönjük a Szülők és a vezetőség támogatását, köszönöm Szabó Domokos barátom és kollégám gondolatait és segítségét a meccsek alatt valamint a meccseken kívül is, és ugyancsak köszönöm Nagy Zoltán szakmai igazgató segítségét! Köszönöm Hegedűs Szilveszter és Nagy Géza sofőrjeink türelmét, profi munkáját és társaságát az utazás nehezebb óráiban.
 
A torna hivatalos végeredménye: 
1. Bayern München 
2. Charlottenburg 07 
3. Vasas Akadémia u12 
4. Oldenburger TB.
 
Fotó: Bornyi Márton