U12: Szoros küzdelmet hozott a házirangadó

Országos Gyermek Kupa 3. forduló, Farkas Csaba vezetőedző beszámolója:

Pannónia Vasas – Fürge Vasas 48:42  (9:15, 15:5, 1:4, 5:12, 18:6)

Bozsó 4, Jauneaud 2, Bagdy 16, Szentgyörgyi 2, Patai 5, Kiss-Luczai, Csordás 4, Wágner, Sárik Veress 12, Zentay 2, Halupka 1

Nagyon szoros küzdelmet hozott a házirangadó, melyet végül mi nyertünk meg. Félve, kapkodva kezdtük a mérkőzést, szerencsére sikerült egy kicsit felrázni a játékosokat. Az első és harmadik negyedben nem találtuk a ritmust, itt bátortalanul kosárlabdáztunk. Nem hajtottunk kellő képen, sajnos többen menekülni akartak az egész mérkőzésből.

Ez tanulság volt számomra. Szerencsére azonban az is látszott, kik azok a játékosok akikre lehet számítani, terhet pakolni rájuk, feladatokat adni akár támadásban-akár védekezésben, mely számukra a jövő kosárlabdájának alapja lehet.

A negyedik negyedben végig fej-fej mellett haladt a két csapat, valójában az utolsó egy percben dőlt el a mérkőzés. Mi bírtuk jobban a végét fejben mindenképpen.

Ami még kiemelendő a mérkőzésen, az sajnos a büntetőzésünk. Félidőben egy büntetőt sikerült értékesítenünk, a mérkőzésen összesen 40/15 volt a mutatónk és még így is mérkőzést tudtunk nyerni, de ez nem menthet fel minket az ezzel kapcsolatban ért kritikák alól.

Csata Csillagok – Pannónia Vasas 76:26

Bozsó 1, Jauneaud 1, Bagdy 5, Szentgyörgyi, Patai, Kiss-Luczai2, Csordás 1, Wágner, Sárik-Veress 8, Zentay 4, Halupka 3

Felejtsük el! Csak az első negyedben tudtuk tartani a lépést, utána átgázoltak rajtunk. Túl sok sportszakmai értelme nem volt a mérkőzésnek. Nagyon könnyű kosarakat kaptunk, teljesen szétestünk. A lepattanó labdák leszedése kulcsfontosságú a kosárlabdában, többek között ebben is alul maradtunk. Látványosan. A Csata lányok simán feljutottak az A csoportba, ahol immár két lány csapat szerepel.

Szerintem nem szomorkodik az a fiú csapat aki nem kerül be melléjük harmadiknak.

Maradtunk a B csoportban, itt szoktunk kimondottan jó mérkőzéseket játszani.

A következő fordulóban jön a Kőbánya és a Budafok!

Ezek mindig jó meccsek, erre készülünk tovább!

Fotó: Bornyi Márton