U12: Tavasz kezdeti holtpont

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 6. forduló, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia u12- BEAC Újbuda KA/A 54-36 (18-3, 11+5-5+4, 13-13, 7-11)

Vasas: Zöldi Péter 14, Halasy Örs 12, Müller Milán 6, Korompay Hunor 5, Karda Attila 4, Lakits Benedek 4, Elek Domonkos 3, Kiss Balázs 3, Reményi Benedek 3, Imre Márton -, Králik Aladár -, Szöllősi Botond -;

 

Kőbányai Darazsak/A-Vasas Akadémia u12 37-58 (7-20, 7+5-12+5, 9-15, 9-6)

 Vasas: Halasy Örs 14, Zöldi Péter 12, Korompay Hunor 11, Imre Márton 6, Králik Aladár 4, Lakits Benedek 4, Karda Attila 3, Müller Milán 3, Kiss Balázs 1, Kovács Lázár -, Reményi Benedek -, Szöllősi Botond -;

 

Az elmúlt egy hónapban 2 tornán és 1 országos fordulóban is játszottunk a 6. fordulót megelőzően. Talán picit túlzásba is vittük, a Srácok nem tudták a ránk jellemző mérkőzés végéig kitartó mentalitást és agresszivitást kihozni magukból ebben a fordulóban.

A BEAC csapatával még nem találkoztunk ebben a szezonban, az első félidőben visszafogottabban játszottak ellenünk, amit kihasználva hamar eldőlt a mérkőzés. A második félidőben a lányok sebességben és mentalitásban is megújultak, mi először hátradőltünk, majd átengedtünk nekik a játékteret. Nem sikerült ritmust váltanunk és nem sikerült fejben felnőnünk ehhez a kihíváshoz. Ennek következtében lett a 3. negyed egál, a negyedik negyedet pedig a lányok megnyerték. Gratulálunk a lányoknak, és reméljük, hogy az utolsó fordulóban találkozunk újra egy jó meccsen.

A Darazsak ellen a már hagyománnyá vált 2. mérkőzésen szinte ugyan az volt a forgatókönyv, mint a BEAC ellen. Azzal a különbséggel, hogy a 3. negyedben még jobban koncentráltunk. Gratulálunk a Kőbánya csapatának is, hogy felvették velünk a kesztyűt.

Összegzésképpen nem lehetünk elégedettek, hiszen 3 negyedet is odaajándékoztunk az ellenfeleinknek, és a büntetőket is csak 35%-al dobtuk a két mérkőzésen. Játékunkat nem tudtuk állandósítani, sok figyelmetlenség és rossz döntés volt jellemző ránk ezen a tornán. Elkezdtünk bátran dobni közép távolról, aminek egyrészről örülök, hiszen sokat dobunk az edzéseken és ez a jövő is. Volt is néhány extra, illetve nagyon szép dobás, amiért dicséret illeti a Srácokat. De a döntéshozatalt tekintve, nem volt mindig szükség a kinti dobásokra ahelyett, hogy 1:1 ellen betörtünk volna és nagyobb eséllyel ziccerezhettünk volna. A 2. mérkőzésen összesen 23 db kihagyott közép távoli kísérletünk magáért beszél.

Természetesen dicséret illeti a Srácokat a két megnyert mérkőzésért, de minden játékosnak le kell vonnia a megfelelő konzekvenciákat abból, hogy egy mérkőzés a lefújás pillanatáig tart, és viszonylag nagy különbség mellett sem dőlhetünk hátra. Egyenlőre vége a mérkőzés dömpingünknek, picit tudunk szusszanni, és belevágni az új ránk váró feladatokra.

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton