U12: Tökéletes játék

U12-es bajnokság, Budapesti terület, 5. forduló, Palánk Bálint vezetőedző beszámolója:

Vasas U12 – Kőbányai Darazsak/A 73-22 (21-6, 13-1, 5-6 büntetők, 16-7, 16-2)
 
Vasas: György 10, Sass 2, Csillag 11, Flanek 7, Lovas 3, Balogh 9, Nagy A 7, Zsidek 6, Rosta 2, Hanzély 13, Bertényi M 1, Hidvégi 2.
 
Budapesti Honvéd Sólymok – Vasas U12 43-72 (10-17, 9-11, 6-8 büntetők, 14-19, 4-17)
 
Vasas: György 20, Ondima 10, Csillag 7, Bertényi T -, Rónai 1, Lovas 1, Balogh 8, Nagy Zs -, Nagy A 7, Hidvégi 6, Zsidek 2, Rosta 10.
 
A cím abból a szempontból túlzó, hogy tökéletes kosárlabda nincs, minden edző tudja, hogy mindig vannak hibák, melyek befolyásolják a játékot. Azonban ezen a hétvégén megmutattuk, hogy mekkora erő és elszántság lakozik bennünk, és megmutattuk azt is, hogy milyen jó közösség vagyunk. Nagyon-nagyon kevés hibával játszottunk… 
Ilyen az, amikor fejben mindenki rendben van, és a csapat játékához azt teszi hozzá, amit tud. Az apró feladatokat mindenki elvégezte, amely egy szép egésszé, nagy különbségű győzelmekké állt össze. A két mérkőzés nagyon hasonló volt. Lepattanózásban, és gyorsindításokban sokat léptünk előre, ez volt a kulcs.
 
Az első meccsen az elejétől kezdve igyekeztünk dominálni, tudtuk, hogy nem lehet megint rossz a kezdés, és ha sikerül nagyobb előnyt kiépíteni, könnyebb dolgunk lehet. Végre sikerült, 13-0-al kezdtük a meccset, az első negyed vége 21-6 lett. A folytatásban sem adtuk alább, fáradó ellenfelünket igyekeztünk minél több hibára kényszeríteni. Az olló nőtt a két csapat között a második félidőben is. Az végeredmény nem reális, egy „foghíjas” Kőbányával játszottunk, de ez a mi érdemeinkből semmit nem von le.
 
A második meccsünkön a Honvéddal játszottunk. Bár nem sokat pihentünk, megbeszéltük, hogy ugyanekkora energiával kezdünk, mint az előző meccsen. A szekér kicsit nehezebben indult be, viszont 6-6 után sikerült egy fokozattal feljebb kapcsolni, gyorsan 13-6 lett az eredmény. Nem csináltunk csodát, csak mindenki szépen tette a dolgát, azokat a feladatokat, amelyeket kérek a srácoktól, mindenki végrehajtotta. Ez a koncentráció kitartott a végéig, ezáltal fokozatosan őröltük fel ellenfelünket, és sikerült nagyobb különbséggel nyerni.
 
Hatalmas gratuláció a Fiúknak, örülök, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk. Kértem tőlük, hogy lepjenek meg, hiszen az elmúlt kb egy-másfél heti edzésmunka nem úgy sikerült, ahogy terveztük, azonban ezt teljesen levetkőzve játszottunk. Köszönjük a Szülők szurkolását, támogatását!
 
Fotó: Bornyi Márton