U12: Újra a B-csoportban

U12-es Bajnokság Budapesti terület 6. forduló, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U12 – CSATA Csillagok 61-67 (14-13,11-13,18-23,10-6)

Vasas: Papp Gergely 16, Hallgató Gellért 14, Réthelyi Mihály Márton 7, Horváth Domokos János 6, Bálint Andor Borisz 5, Vukics Bulcsú 4, Dávid Roland László 3, Galavits Levente Csaba 2, Nemecz Balázs 2, Karai Bernát Sándor 1,

Az első mérkőzést a Csata lányai ellen játszottuk, végig szoros negyedekkel adok-kapok küzdelem alakult ki a találkozón. Sajnálatos módon nem tudtuk valóra váltani a szerzett labdáinkból a gyakorolt terveket-játékokat, korai kísérletekből kevés dobott kosarunk született. Védekezésben az elveink nem érvényesültek, ugyanakkor így is sikerült az első és az utolsó játékrészt megnyernünk. A meccs végére 22 támadó lepattanót sikerült szerezni, ami mindenképpen pozitívumként könyvelhető el. Támadásban egy kicsit türelmesebbnek kell lennünk, továbbá még sokat kell tanulnunk és gyakorolnunk azt, hogy 24 másodpercbe mennyi labda nélküli mozgás és passzolás fér bele.

Összességében gratulálok a Csatának, nagyot küzdve megérdemelten nyertek!

Zsiros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia U12 75-44 (23-5,15-15,11-8,18-12)

Vasas: Dávid Roland László 11, Bálint Andor Borisz 6, Papp Gergely 5, Vukics Bulcsú 5, Hallgató Gellért 4, Galavits Levente Csaba 4, Horváth Domokos János 3, Karai Bernát Sándor 2, Bóné Levente 2, Réthelyi Mihály Márton 1, Nemecz Balázs 1,

A második mérkőzés egyből következve a jól ismert ellenfél a kőbányai csapat ellen hideg zuhanyként érte az első sorunkat. Sajnos az előző meccsen felmerülő hibáinkat emberfogásos védekezésben a Kőbánya egyből megbüntette egy-egy gyors betöréssel. Habár a második negyed egyenlő eredménnyel zárt folyamatos hátránnyal kellett szembenéznie a csapatnak. A harmadik negyedben sikerült felpörögnie a védekezésnek, de 20-nál is több eladott labdával nem tudtunk végül győzedelmeskedni, de még csak megközelíteni sem az ellenfelünket. Ehhez társult még a támadó- és védő lepattanók hiánya, így kevés labdával tudtunk gyorsindítást megkísérelni.

Alapvetően az a véleményem, hogy csapatunk ezzel a kerettel is sokkal többre lenne képes, de most ez így alakult. A két fiatalabb játékosunk ügyesen szerepelt, felvette a kesztyűt az egy évvel idősebbekkel szemben. Az eredményeink szerint leestünk a B-csoportba, úgyhogy a feladat adott, legközelebb 2/2 mérkőzést kell megnyernünk.

Sajnos a szünet előtt ez a forduló nem terveink szerint alakult, de nem szabad csüggednünk, mert remélhetőleg kipihenve Húsvét után újult erővel fogunk tudni készülni a további fordulókra!

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton