U13: Ennél kicsit több kell

Fiú Serdülő Budapest Bajnokság A csoport, Szabó Domokos edző beszámolója:

KLKA/A – Vasas Akadémia U13 74-67 (19-22, 20-13, 17-14, 18-18)

Vasas: Horvát 16, Sárik-Veress 10, Görömbey 8, Kozári 8, Sávolt 7, Bartha 7, Berár-Guóth 5, Váradi 2, Ménesi 2, Zentay 2, Kiss-Leizer-, Kiss Luczai 2

Nem kezdtük rosszul a mérkőzést védő és támadó oldalon sem, viszont hamar belealudtunk az ellenfél lassú játékába, ami nekik kedvezett. Sajnos az ellenfél csapdázós letámadása ellen sokszor labdavezetéssel, vagy kereszt passzokkal próbáltuk felhozni a labdát, ami sok eladott labdánkba került. Az más kérdés, hogy mennyire van szükség ilyen fiatal korosztályban ilyen eszközökhöz nyúlni..?! Mennyire szolgálja a gyerekek fejlődését?!
Ennek ellenére a védő pozíciók ritkán voltak a helyükön, és az 1-1 elleni védekezésünk is nagyon gyenge volt. Amin a mérkőzés véleményem szerint elment az az volt, hogy nem mentünk el a lepattanókért. Támadó oldalon szinte elvétve szedtünk párat össze, védő oldalon pedig az ellenfél magasaival együtt nyújtózkodtunk, ahelyett hogy kizártuk volna őket.
Voltak periódusok amikor szépen játszottunk, járt a labda és megtaláltuk az üres embereket, és a védekezés is rendben volt, azonban ennek rendszerré kell válnia. A védekezés és a lepattanók pedig 90%-ban akarat kérdése, ebben kell előre lépnünk.

Fotó: Bornyi Márton