U13: Óriások csatája

Fiú Regionális Bajnokok Döntője, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:A hétvégén Kecskeméten jártunk, ahol megrendezésre került a Fiú Serdülő Regionális Bajnokok Döntője. Nagy várakozással tekintettünk a kihívás felé, szerencsére nem kellett csalódnunk. Jó csapatok mérték össze az erejüket, ezzel is segítve egymás fejlődését. Tekintsünk vissza, hogyan alakultak a mérkőzések.

 NYKSE Eötvös – Vasas Akadémia “B” 59-47 (14-8, 17-16, 12-14, 16-9)

Vasas: Kozári G. 16, Sárik-Veress M. 10, Bucskó Z. 4, Sávolt Á. 4, Kiss-luczai B. 3, Klötzl F. 3, Gerlits A. 2, Mondovics D. 2, Váradi Á. 2, Ménesi M. 1.

Az utazást követően először a nyíregyházi csapattal találkozhattunk, akik a legidősebb és a legmagasabb kerettel bírtak. Taktikailag sok olyan dolgot alkalmaztak, amivel még nem volt tapasztalatunk mérkőzés szituációban, és az sem könnyítette meg a helyzetünket, hogy két, 195cm magas centerrel is rendelkeztek. Azonban a csapat becsületére legyen mondva, hogy küzdöttünk alázattal, a harmadik negyedben sikerült egy pontra felzárkózni. Ez volt az a pont amikor legközelebb jártunk ellenfelünkhöz, sajnos ezután visszaállt a 4-6 pontos differencia, ami a végéig kitartott. Talán egy kicsit élesebb játékkal, tudtunk volna játszani egy ki-ki meccset, de ez most nem sikerült. Következhetett a házigazda, Kecskemét csapata.

 

Kecskeméti KA/C – Vasas Akadémia “B”  74-48 (19-3, 20-19, 19-8, 16-18)

Vasas: Sárik-Veress M. 13, Kozári G. 6, Sávolt Á. 6, Kalmár A. 4, Ménesi M. 4, Gerlits A. 3, Kiss-luczai B. 3, Klötzl F. 3, Szabó S. 3, Mondovics D. 2, Bucskó Z. 1.

A kecskeméti csapat szerkezetben nagyon hasonlított első ellenfelünkre, ami nem kecsegtetett sok reménnyel. Az első félidei megilletődött játékunk, illetve ellenfelünk extra dobó formája, közel 20 pontos különbséghez vezetett a félidőre. A második játékrészben keményítettünk a játékunkon, de az ellenfél legjobbja -ezen a napon-, tarthatatlannak bizonyult. Tapasztalatnak kiváló volt a mérkőzés, hiszen a szezonunk során nem találkoztunk még nálunk keményebb kosárlabdát játszó ellenféllel. Az eredmény önmagáért beszél, fejet kellett hajtanunk, de a tapasztalatért hálásak vagyunk.

 

Vasas Akadémia “B” – Soproni SI/B 73-69 (20-14, 25-11, 13-21, 15-23)

Vasas: Sávolt Á. 17, Ménesi M. 15, Sárik-Veress M. 10, Kalmár A. 6, Váradi Á. 6, Kiss-Luczai B. 4, Kozári G. 4, Láposi M. 4, Gerlits A. 3, Bucskó Z. 2, Mondovics D. 2.

Az utolsó mérkőzésünket a Sopron csapatával vívtuk. A csapat győzelemre kiéhezve lépett a pályára, amit az első félidei játékunk, teljes mértékben alátámasztott. A második félidő viszont totálisan az ellenkező volt az első félidőben mutatott játéknak, mind a két csapat szempontjából. Talán a fáradtság, talán minket zavart meg jobban a nagy különbség, de a végére ki-ki mérkőzést csináltunk, egy már megnyert meccsből. Viszont a végjátékban kellő higgadtsággal kezeltük a helyzetet és sikerült megszereznünk a győzelmet.

Gratulálok a csapatnak a harmadik hely megszerzéséhez! Utolsó -talán legnagyobb megmérettetésünk maradt még hátra-, feladatunk egy pünkösdi torna lesz, amit Berlinben rendeznek.

Fotó: Bornyi Márton