U14: Kosár Karácsony Pasaréten!

Triplex U12 Karácsony Kupa, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia u12-Bayern München 31-68 (10-11, 7-28, 5-11, 9-18)

Vasas: Halasy Örs 6, Imre Márton 4, Králik Aladár 4, Szöllősi Botond 4, Kiss Balázs 3, Reményi Benedek 3, Zöldi Péter 3, Korompay Hunor 2, Maszlag Tamás 2, Karda Attila -, Lakits Benedek -, Müller Milán-,

 

Körmendi Törpördögök-Vasas Akadémia u12 53-60 (10-17, 13-21, 8-10, 22-12)

Vasas: Halasy Örs 24, Králik Aladár 8, Maszlag Tamás 6, Kovács Lázár 5, Elek Domonkos 4, Zöldi Péter 4, Kiss Balázs 3, Bucskó Merse 2, Müller Milán 2, Imre Márton 1, Reményi Benedek 1, Szöllősi Botond-,

 

Vasas Akadémia u12- NKA Pécs 76-31 (31-9, 17-8, 10-6, 18-8)

Vasas: Halasy Örs 17, Reményi Benedek 12, Zöldi Péter 10, Karda Attila 8, Maszlag Tamás 8,

Imre Márton 7, Müller Milán 5, Lakits Benedek 3, Elek Domonkos 2, Kovács Lázár 2,

Králik Aladár 2, Bucskó Merse -, Kiss Balázs -, Korompay Hunor -, Szöllősi Botond -,

A Bayernal szeptember elején játszottunk Jahn München tornáján, ahol legyőztek minket 21ponttal. Ennek megfelelően készültünk, a hetekben többször edzettünk együtt a 2007-es csoportunkkal, nem titkolva, hogy szeretnénk nyerni, de az ez első negyed kivételével nem tudtuk bebizonyítani, hogy mit is tudunk valójában! A Bayern sokkal jobban akart nyerni, mi pedig önmagunk árnyékai voltunk ezen a meccsen.

Sajnos nem sikerült győznünk és a különbség is nőt, ami nem feltétlenül tükrözi a két csapat közötti differenciát. Nem tudtuk 1:1-ben megtartani a magas játékosukat, valamint a 2 pontos kosarakban 27-52%, illetve a lepattanó csatát is 29-48 arányban a Bayern nyerte. A kihagyott ziccereink az ellenfél támadó lepattanói, és az 1:1 elleni védekezésünk megbosszulta magát, amit a Bayern könyörtelenül kihasznált. 

Délután következett a Körmend. A mérkőzés előtt átbeszéltük a nyitó mérkőzés tapasztalatait, kiértékeltük a pozitív és a negatív dolgokat egyaránt. Kértem a játékosokat, hogy mutassuk meg mit is tudunk valójában.

A Körmendiekkel nyár végén játszottunk legutóbb a Vetési Imre Emléktorna döntőjében, ahol egy igazán jó mérkőzésen legyőztük Őket. Nagyon vártuk, hogy ismét találkozzunk. Az első félidővel nagyon elégedett voltam, úgy jöttünk ki az öltözőből, és úgy akartunk játszani, ahogy tanulunk és akarunk kosarazni. A harmadik negyed már kiegyenlített volt, a negyedikben pedig 10-el jobb volt a Körmend! Hagytuk az ellenfél legjobbját extrán kosarazni, nem tudtuk őt megállítani.

A Pécsi csapattal szintén találkoztunk Sopronban, ahol egy nagyobb arányú győzelmet arattunk. De tudtuk, hogy az eltelt hónapokban Ők is keményen dolgoztak. Ez meglátszott a mérkőzés összképén is, az első negyed kivételével sokkal jobban játszottak, mint Sopronban. Mi pedig nem tudtuk azt az intenzitást, koncentrációt és figyelmet kihozni magunkból, hogy a 33 szerzett és ellenfél 46-ealadott labdájából nagyobb arányú különbséget alakítsunk ki.

A három mérkőzés alapján elmondhatom, hogy nem lehetünk teljesen mértékben elégedettek a mutatott teljesítményünkkel, de most ez volt realitás. A három mérkőzésből kettőt megnyertünk, ami alapvetően szép teljesítmény ebben a mezőnyben.

Van különbség aközött, hogy mit játszunk, vagy mit is akarunk valójában játszani.

Összességében gratulálok a Csapatomnak, helyenként nagyon szépen játszottunk, a hibákat pedig januárban kiértékeljük és javítani fogjuk.

Január-februárban megint topon kell lennünk, hiszen jönnek az országos fordulók, valamint a berlini, és a Kőbányai torna 1. fordulója.

Most azonban a Család az első, a kikapcsolódásé és a pihenésé a főszerep!

Köszönjük a Szülőknek, hogy mint mindig támogatták a Srácokat!

A Karácsonyi Tornánkról szeretném elmondani, hogy sportszerű, és jó hangulatú, helyenként szemet gyönyörködtető mérkőzéseket játszottak a csapatok. Reméljük, hogy jól érezték magukat nálunk, és azt is, hogy hasznos volt mindenkinek ez a Karácsony előtti hétvége.

Mint a korosztály szakmai vezetője szeretném megköszönni a résztvevőknek, hogy eljöttek a Tornára.

Gratulálok az elért eredményekhez, és további sportsikereket kívánok.

Az egész Vasas Család nevében szeretnék Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Újesztendőt kívánni Mindenkinek!

A Triplex U12-es Karácsonyi Torna végeredménye:

 

  1. Bayer München
  2. Vasas Akadémia
  3. Körmendi Törpördögök
  4. NKA Pécs

MVP: #15 Weeles Bayern München

Fotó: Bornyi Márton