U14: Nincs ingyen ebéd!

Vasas Pasarét U14-es Torna, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A hétvégén hazai pályán megrendeztük az első Pasarét Kupát, ahol magyar csapatok mérkőztek meg egymással a pasaréti csarnokban.

Atom City Atomerőmű SE – Vasas Akadémia/A 78-68 (19-17, 26-18, 20-11, 13-22)

Vasas: Kozári G. 18, Bucskó Z. 13, Sávolt Á. 12, Sárik-Veress M. 7, Kiss-luczai B. 4, Szabó S. 4, Váradi Á. 3, Zentay Zs. 3, Ménesi M. 2, Békési M. 1, Mondovics D. 1.

Az élet nagy tanítómester és remek leckével gazdagított Bennünket a paksi csapat által. Egy pillanatig nem gondolom, hogy bárki is elbízta volna magát, de a Pakssal játszott korábbi jól sikerült mérkőzésünk valószínűleg erősebb nyomott hagyott a fejekben. Ellenfelünk élesebb és harcosabb volt ezen a napon, amit elfogadhatatlannak tartok és nem méltó a Vasas stílushoz. Remélem, hogy a csapat megtanulta, hogy minden győzelemért a kellő alázattal kell harcolni, különben az élet rögtön rámutat a gyengeségeinkre. Gratulálok a paksi csapatnak!

 

Vasas Akadémia/A – Pécsi NKA 64-40 (15-12, 15-13, 11-11, 23-4)

Vasas: Kozári G. 14, Bucskó Z. 11, Ménesi M. 10, Kiss-luczai B. 8, Váradi Á. 6, Sárik-Veress M. 5, Sávolt Á. 4, Békési M. 4, Szabó S. 2.

Bizonyítani szerettük volna, hogy a Paks ellen mutatott játékunknál többre vagyunk képesek. Ezen a mérkőzésen is a szükségesnél több hibával játszottunk, de az akaratunkkal nem volt baj. Egészen a harmadik negyed végéig tartotta a lépést velünk ellenfelünk, azonban a negyedik negyed a mienk volt. Ennek köszönhetően sikerült egy több mint 20 pontos győzelmet aratnunk pécsi ellenfelünkkel szemben.

 

Vasas Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK 67-81 (16-24, 14-21, 21-19, 16-17)

Vasas: Kozári G. 14, Ménesi M. 14, Bucskó Z. 13, Szabó S. 8, Váradi Á. 5, Sávolt Á. 4, Kiss-luczai B. 3, Sárik-Veress M. 3, Zentay Zs. 3.

Jól kezdtük a mérkőzést, nem engedtük, hogy a zalai henger átgázoljon rajtunk már az elején, mint, ahogyan azt a többi csapattal tette. Fegyelmezett és koncentrált játékunk sajnos csak az első negyed közepéig tartott ki, amikor ellenfelünk -saját hibáinkból- meg tudott büntetni bennünket és önbizalom növelő kosarakat tudott szerezni. Innentől csak futottunk az eredmény után, de küzdöttünk becsülettel. Méltó ellenfelei voltunk a „zetének”, de ezen a napon, legjobbjaikat nem tudtuk megállítani. Öröm az ürömben, hogy a magassági fölényüket -a palánk alatt mutatott harcosságunknak köszönhetően-, nem tudták érvényesíteni. Gratulálok a Zalaegerszegnek!

 

Összegzés:

Mint, ahogyan arra a címben is utaltam, ezen a hétvégén első kézből tapasztalhattuk meg, hogy kőkemény befektetett munka nélkül nem létezik siker. Csak az a miénk, amiért alázattal, hatalmas akarattal és okos kosárlabdával megharcolunk. Nem elég csak edzésen keményen és harcosan kosárlabdázni, ezt más ellenfelek ellen is pályára kell tudni vinni. Bízom a csapatban, hogy a hétvége során szerzett tapasztalatoknak köszönhetően nem követünk el hasonló hibákat a jövőben és megértjük, hogy az ellenfelet mindig a kellő tisztelettel kell kezelni. Nincs más hátra, mint fejet felemelni, mellkast kihúzni és még keményebben dolgozni!

Fotó: Bornyi Márton