U14: Veretlenül jutottunk be az ország legjobb 8 csapata közé!

Serdülő Fiú Országos Főtábla 6. forduló, Bazsik Péter vezetőedző beszámolója:

A hétvégén játszottuk az Országos Főtábla utolsó fordulóját. Arról döntött a forduló, hogy az Országos Döntőn, hogyan fognak alakulni a csoportok. Az első a negyedikkel, míg a második a harmadik helyezettel kerül egymással szembe a csoportmérkőzések folyamán.

Vasas Akadémia/A – Kecskeméti KA/A 54:53 (16:13, 13:14, 14:16, 11:10)

Vasas: Maly 20, Filipovic 7, Pleesz 5, Szilágyi 5, Görömbey 4, Lugossy 4, Major 4, Bérces 3/3, Németh 2, Bartha -, Berár-Guóth –

A Kecskemét csapata ellen egy végig kiélezett mérkőzést tudtunk játszani. Jól mutatja, hogy a két együttes között a legnagyobb különbség 5 pont volt. Rengeteg energiát fektettünk a védekezésünkben és úgy gondolom sikerült előrébb lépnünk az eddigiekhez képest. Egy ilyen mérkőzésen rengetegnek tartom a 29 eladott labdát, ezen mindenképpen javítanunk kell. Örülök neki, hogy egy szoros végjátékban sikerült nyernünk. 24 másodperccel a vége előtt még az ellenfél vezetett 1 ponttal. Időkérés után oldalról jöhettünk. Pleesz Gergő kapta meg a labdát és betörés után lepasszolta Lugossy Ádámnak, akinek az első próbálkozás mellé ment, majd a támadó lepattanó után sikerült a gyűrűbe juttatni a labdát. 7 másodperc maradt a rendes játékidőből és mivel még volt bent egy csapat faultunk, ezért kértem a fiúktól, hogy ezt használjuk ki. A fiúk ezt végre is hajtották és így az ellenfélnek 1 másodperce maradt. A bedobást nem tudtuk megakadályozni, ezért az ellenfélnek még volt egy dobása, ami végül a gyűrűn pattogva kimaradt, így megnyertük ezt az egy labdás mérkőzést.

Vasas Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK/A 89:45 (20:9, 24:14, 24:16, 21:6)

Vasas: Németh 16, Maly 13/3, Lugossy 13, Görömbey 11, Major 10, Bartha 7, Szilágyi 6, Filipovic 5, Pleesz 4, Bérces 2, Berár-Guóth 2

A Zalaegerszeg ellen az elejétől kezdve tudtuk kontrollálni a mérkőzést. Megtaláltuk a ritmust a védekezésünk és a támadás között. 26 támadólepattanót szedtünk és az eladott labdákat is sikerült elfogadható szintre csökkenteni. Örülök, hogy a védekezésünk rendben volt és az ellentámadásból sokszor könnyű kosarat tudtunk értékesíteni.

Dombóvári Kosársuli KE – Vasas Akadémia/A 44:91 (11:38, 9:16, 12:17, 12:20)

Vasas: Lugossy 16, Görömbey 13, Maly 12, Pleesz 12, Filipovic 10, Berár-Guóth 8, Németh 6, Bartha 4, Bérces 4, Major 4, Szilágyi 2

A Dombóvár ellen a délután folyamán játszottunk. Az egész mérkőzésen nagy lendülettel és erőbedobással játszottunk. Végig kézben tartottuk az irányítást és jól működött a védőtérfélről a támadótérfélre való labda juttatása. Kértem a fiúktól, hogy próbáljanak minél egyszerűbben kosárlabdázni, de ugyanakkor ésszel. Szerencsére ezt sikerült megvalósítaniuk.

Összességében egy nagyon hasznos fordulón vagyunk túl! Örülök neki, hogy mindenkinek tudtam elég játéklehetőséget biztosítani! Ez a 3 győzelem azt jelenti, hogy sikerült veretlenül a májusi 8 döntőbe kerülni!

Gratulálok a többi csapatnak! Találkozunk az Országos Döntőben!

Gratulálok a csapatomnak, hogy sikerült véghez vinni ezt a nem mindennapi teljesítményt!

Fotó: Bornyi Márton