U14/A: Csapatként, jeles!

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Kelet, Országos Főtábla 3. forduló, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A hétvégén Szegedre utaztunk, hogy újra megmérkőzzünk a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Országos Főtábla III. Fordulójának ellenfeleivel. Nem tudtunk teljes kerettel menni, de a csapat elérhető tagjai, nagyon értékes mérkőzéseket játszottak.

 

 Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd 69-53  (16-10, 13-14, 27-9, 13-20)

Vasas: Gerlits A. 16, Kozári G. 13, Szabó S. 10, Bucskó Z. 7, Kiss-Leizer G. 7, Váradi Á. 6, Zentay Zs. 6, Kiss-Luczai B. 2, Láposi M. 2.

Stabilan kezdtük a mérkőzést és tudatos játékkal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A honvéd csapata is igyekezett tartani a lépést még egy félpályás kosarat is elsüllyesztettek a második negyed végén. A harmadik negyedben följebb kapcsoltunk egy fokozattal és sikerült ellépnünk. A különbség kitartott a mérkőzés végéig, kontrollált jó meccset játszottunk.

 

SZEDEÁK – Vasas Akadémia/A 81-63 (23-15, 25-11, 16-23, 17-14)

Vasas: Kozári G. 19, Gerlits A. 9, Zentay Zs. 9/3, Váradi Á. 6, Láposi M. 5, Sárik-Veress M. 5, Szabó S. 4, Kiss-Luczai B. 4, Bucskó Z. 2.

A Honvéd mérkőzést követően sajnos elveszítettük az egyik játékos társunk – Kiss-Leizer Gergő személyében -, ami nem segített a helyzetünkön.  Ezen a mérkőzésen nem volt ellenszerünk a szegedi csapat játékára. Nem voltunk elég élesek a védő lepattanók összeszedésében, amit ezen a szinten, könyörtelenül megtorolnak az ellenfelek. Sajnos tizenegy pontnál közelebb nem sikerült kapaszkodnunk, de kapartunk a mérkőzés utolsó pillanatáig.

 

Vasas Akadémia/A – Kecskeméti KA/A 64–78 (27-17, 5-23, 15-17, 17-21)

Vasas: Gerlits A. 16, Kozári G. 15, Kiss-Luczai B. 12, Szabó S. 8, Váradi Á. 8, Békési M. 2, Bucskó Z. 2, Láposi M. 1.

Határozottan, magabiztosan és céltudatosan, tehát kiválóan kezdtük a mérkőzést. Kőkemény védekezés és szép kosárlabda, ezzel tudnám jellemezni az első negyedet. A második negyedben sajnos nem sikerült ott folytatni, ahol az első negyed véget ért. Úgy látszott, hogy a két játékvezető is le volt nyűgözve az első negyedben látottaktól, hiszen számtalan alkalommal álmélkodtak, amikor az ellenfél megszakítás nélkül szondázta – két kezes tolás –  a vasasos játékosokat, ami az én ismereteim szerint szabálytalan. Sajnos ezt ők máshogy látták, lelkük rajta. Több alkalommal is volt esélyünk nyílttá tenni a mérkőzést, de mindig kaptunk egy ítéletet, ami éppen nem nekünk kedvezett. Ezek után a Kecskemét megérezte a vérszagot és könyörtelenül büntetett.

Összességében nagyon pozitívak az érzéseim a tornát követően. Írom ezt azért, mert ha nem is mi voltunk a legeredményesebb csapat ezen a tornán, de mi voltunk a legjobb CSAPAT.  Gratulálok a csapatnak a végtelen akaratáért és küzdéséért!

Fotó: Bornyi Márton