U14/A: Deja vu

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz 3. forduló, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Az elmúlt hétvégén megrendezésre került 2019/2020-as év, Fiú Nemzeti Serdülő Bajnokság Alapszakaszának III. fordulója. Amit újra a Zsíros Tibor Akadémia csarnokában rendeztek.

 

Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd 113-49 (33-15, 22-17, 32-12, 26-5)

Vasas: Bucskó Z. 22, Sávolt Á.19, Kozári G. 16, Szabó S. 12, Ménesi M. 10, Mondovics D. 10, Sárik-Veress M. 10, Váradi Á. 10, Gerlits A. 3, Láposi M. 3, Kiss-luczai B. 2.

Legutóbb, szeptember elején találkoztunk a honvéd csapatával. Akkor szép játékkal sikerült nyernünk ellenük. Célunk most is hasonló volt, amellett, hogy becsüljük meg jobban a labdákat. Láttam a törekvést, hogy a csapat igyekszik lecsökkenteni az eladott labdák számát. A második negyedet  leszámítva – 10(!) eladott labda -, megfelelő döntéseket hoztunk. Aminek külön örültem, az az, hogy bátrabban és keményebben szakadtunk el, ennek következtében határozottabban és gyorsabban is passzoltunk. Legutóbbi fellépésünkhöz képest, öröm, hogy eladott labdáink száma, nem érte el a harmincat. Örülök, hogy végig sikerült kézben tartani a mérkőzést, és magabiztos győzelmet arattunk.

 

Vasas Akadémia/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 79-35 (26-8, 22-16, 17-10, 14-1)

Vasas: Kozári G. 19, Bucskó Z. 13, Klötzl F. 10, Mondovics D. 8, Váradi Á. 6, Sárik-Veress M. 6, Ménesi M. 5, Gerlits A. 5, Sávolt Á. 4, Szabó S. 3.

Nem mondhatjuk, hogy ismeretlen ellenfél számunkra a darazsak csapata, hiszen mindhárom „A” csoportos döntőt velük vívtuk eddig. Jó mentalitásban, de kicsit többet hibázva játszottunk ezen a mérkőzésen. Viszont a magabiztosság és a határozottság itt is látszódott a csapaton. Külön öröm, hogy a második félidőben sikerült keményíteni a védekezésünkön, melynek köszönhetően, mindössze 11 dobott pontot engedtünk ellenfelünknek. Gratulálok a csapatnak a hétvégi teljesítményéhez, illetve, ahhoz, hogy hibátlan mérleggel állunk a Budapesti régióban, valamint, hogy mindezt csapatként valósítottuk meg! Nagy várakozással tekintünk, az országos bajnokság további kihívásai felé.

Fotó: Bornyi Márton