U14/A – Északi kalandok

Nemzetközi Torna, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója: 

November 9. én, szerdán reggel sok izgatott kék pulcsics gyermek volt látható a budapesti reptéren. A Vasas U14-es csapata Lengyelország (Szczecin) felé vette az irányt, hogy nemzetközi mérkőzéssekkel készüljön az idei országos bajnokságra. Nagy volt az izgalom, hiszen több játékosunk is most utazott életében először repülőgéppel. Az első nap az utazással telt, késődélután érkeztünk meg a nagyon igényes szállásunkra, egy gyors, 40 perces edzésre volt lehetőségünk, majd vacsora és pihenés. Csütörtökön és pénteken reggel kiváló ellenféllel találtuk magunkat szembe: Berlin város válogatottjával mérhettük össze erőnket. A kiváló szerkezetű, egy U15-ös csapattal könnyen összetéveszthető németek esélyt sem adtak nekünk: több, mint 50 ponttal vertek meg minket. Csapatunk meg volt illetődve, hiányzott a tűz és a „tökösség”. Elhatároztuk, hogy másnap élesebbek leszünk, és ha nem is fogjuk megnyerni a mérkőzést, azt szeretnénk, ha egy kellemetlen ellenfélként emlékeznének ránk. Így is lett: jó játékkal, sokat küzdve 20-25 pontos, vállalható vereséget szenvedtünk. Szuper tapasztalat volt kétszer ilyen szintű ellenfél
ellen megmérettetni magunkat! A tornán további négy mérkőzést játszottunk, mindegyiket idősebb (U15-ös, néha U16-os), fizikálisabb csapatok ellen, akik technikailag és taktikailag mögöttünk járnak. Két győzelem és két vereség lett a vége, hullámzó játékkal.

Összefoglalás: nagyon hasznos mérkőzéseken vagyunk túl, hiszen mind a hat találkozón nagyon alacsony hibahatárral lehetett csak érvényesülni. Fizikális hátrányunkat csak kőkemény játékkal lehetett egyensúlyozni, remélem ebből a kisebb (U14-es), hazai együttesek ellen sokat fogunk profitálni. Sajnos csapatunk bilógiai érettsége inkább egy U13-as együtteséhez hasonlít, így ezen a tornán a szokásosnál rövidebb rotációval kellett dolgoznunk.
Ezúton is köszönjük a szervezést, és már nagyon várjuk a júniusi berlini folytatást!