U14/A – Fővárosi rangadó a javából

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz, Felsőház, Dian Gergő edző beszámolója:


Kecskeméti KA U14/A – Vasas Akadémia/A 51-82 (10-19, 17-19, 10-21, 14-23)

Vasas: Pap D. 16, Borosnyai S. 13/3, Tompa G. 13/3, Gomes D. 11, Szöllősi M. 11/3, Bartal B. 6, Bálint A. 5, Radácsi-Josey A. 4/3, Szokolik G. 3, Akbulut M. -, Ertl D. -, Skoumál G. –

Két mérkőzést játszottunk a hétvégén, amelyek közül az első ellenfelünk a Kecskemét volt. Találkoztunk már velük, ezért nem voltak ismeretlenek. Bár papíron egy nálunk gyengébb képességű csapatról beszélünk, mégis, egy félidőn keresztül mintha a saját árnyékunk lett volna fent a pályán helyettünk, amit jól fémjelzett a 15 eladott labdánk. Szerencsére a második félidőre felébredtek a srácok, így egy vállalható végeredménnyel mehettünk a szünetre, ugyanis a következő ellenfelünk a szintén veretlen Honvéd volt.

Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd/A 58-63 (7-9, 17-27, 16-8, 18-19)

Vasas: Borosnyai S. 15/6, Szöllősi M. 14/9, Gomes D. 7, Bálint A. 5, Radácsi-Josey A. 5, Ertl D. 4, Tompa G. 3, Szokolik G. 3/3, Bartal B. 2, Akbulut M. -, Pap D. -, Skoumál G. –

A második mérkőzés semelyik korábbi meccshez nem volt hasonlítható sem az atmoszféra, sem a színvonal tekintetében. Egy rendkívül koncentrált, kevés pontot hozó első negyed után számtalan hibával tarkított második játékrész következett, ami miatt 12 pontos hátrányból kellett kezdenünk a következő etapot. Folyamatos munkával, apró lépésenként faragtunk a hátrányunkból, míg végül egy igen szoros, lényegében az utolsó percben eldőlt vereséggel zártuk ezt az igazi rangadót.

Bár meg kell említeni, hogy Sborgi Davide és Galavits Levente személyében kulcsjátékosokat kellett nélkülöznünk, ez mégsem lehet mentség a mérkőzés elveszítésére. A pozitív oldalon eufórikus momentumok – extra hárompontosok és kiváló labdalopások – segítették a felzárkózást, amiknek köszönhetően a vezetést is több ízben átvettük. Ezzel szemben olyan, elsősorban technikai és koncentrációbeli hibákat követtünk el sorozatosan, amik egy ilyen kaliberű rangadón a serdülő bajnokság élmezőnyében egyszerűen nem férnek bele: sorozatos lépéshibák, eladott labdák bedobásokból, kihagyott üres ziccerek és 11 mellédobott büntető után szinte még hízelgőnek is tűnhet a ‘csupán’ 5 pontos vereség.

Egy biztos, rendkívül tanulságos mérkőzés volt, amiből rengeteget lehet – és reményeink szerint fogunk is – tanulni. Dolgozunk tovább, készülünk a következő fordulóra a visszavágás nem titkolt szándékával.