U14/A – Lezártuk az évet

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz, Felsőház, Dian Gergő edző beszámolója: 

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A 87-98 (23-26, 14-26, 26-25, 24-21)

Vasas: Gomes D. 17/6, Pap D. 14/3, Borosnyai S. 12, Galavits L. 11/3, Bálint A. 10, Sborgi D. 10/6, Szöllősi M. 6, Ertl D. 5/3, Szokolik G. 5/3, Bartal B. 4, Tompa G. 2, Skoumál G. –

A két mérkőzés közül egyértelműen a Honvéd elleni összecsapás élvezett prioritást, így erre helyzetük a fókuszt. Sajnálatos módon a sorsolás miatt ezen a fordulón dupláztunk, ráadásul a riválisunk ellen játszottuk a második meccsünket, így a körülmények nem voltak ideálisak.

Igyekeztünk bő rotációval játszani már a Kőbánya ellen is, hogy picit tartalékolhassuk az energiákat, és bár a letámadások és a támadásaink alapvetően rendben voltak, problémák mutatkoztak a védekezésünkben, leginkább a hárompontoson belül. A végeredmény sem volt hízelgő ránk nézve: 87 pontot kaptunk egy olyan csapattól, aminek a fele 2011-es fiúkból áll, és akiket a legutóbb idegenben – szintén nem a legfényesebb teljesítménnyel – ‘mindössze’ 60 ponton tartottunk.

Budapesti Honvéd/A – Vasas Akadémia/A 103-85 (16-16, 31-20, 32-19, 24-30)

Vasas: Gomes D. 23, Borosnyai S. 16/9, Pap D. 11, Szöllősi M. 11/3, Bálint A. 8, Sborgi D. 6/3, Szokolik G. 4, Galavits L. 3, Ertl D. 2, Skoumál G. 1, Bartal B. -, Tompa G. –

Bíztam benne, hogy a második, nagyobb presztízsű mérkőzésre kicsit össze tudjuk kapni magunkat fejben, de ez sajnos nem történt meg – csapatként csupán másfél negyedik voltunk ellenfél a Honvéd számára. A középső kb. 20 perc teljes leolvadás és feladás volt, és a fáradtság mellett az sem segített a helyzeten, hogy Szöllősi Máté enyhe agyrázkódást szenvedett az első félidőben. Ebben a periódusban már sem a speciális, sem az alapvédekezésünk nem működött – egy-egyben csak az nem vert meg minket, aki nem szeretett volna, támadólepattanót pedig csak az nem szedett, aki nem akart.

Mondhatnám, hogy öröm volt az ürömben a záró játékrész támadásbeli teljesítménye, de valójában csak még keserűbbé tette a szájízt, mert élesen rámutatott, miben vagyunk nagyon erősek, és miben szörnyen gyengék. Ha ezt sikerül felismernünk, ha tudunk változtatni és meg tudjuk haladni saját magunkat, akkor meg fogjuk tudni verni a Honvédot, vagy az aktuális riválist. Ha nem, akkor csak egy leszünk majd a vesztesek közül.