U14/A: Megajándékoztuk az ellenfeleinket

Mini Zsiráf Kupa, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A hétvégén megrendezésre került Zalaegerszegen a Mini Zsiráf Kupa, ahol magyar csapatok mellett, horvát és bosnyák csapatok is képviseltették magukat. Két játékos híján, szinte teljes kerettel vágtunk neki a torna küzdelmeinek.

 Vasas Akadémia/A – Rátgéber Akadémia/A 50-56 (20-12, 12-14, 12-20, 6-10)

Vasas: Kozári G. 16, Kiss-Leizer G. 14, Váradi Á. 8, Ménesi M. 3, Bucskó Z. 2, Kiss-luczai B. 2, Láposi M. 2, Szabó S. 2, Klötzl F. 1.

Jól kezdtük a mérkőzést, kellő pontossággal és akarattal játszottunk. Ez a koncentráció kitartott egészen a félidő végéig, ahol már láttam jeleket, hogy ellenfelünk legjobbjával – később a torna legértékesebb játékosa -, lesznek még problémáink. A második félidőben ellenfelünk jobban tömörült a betöréseinknél, így a kimaradt lehetőségeinket rendre megtorolták. Az sem segített, hogy betörésből rendre megbontották a védekezésünk és gólokat vagy személyi hibákat harcoltak ki rajtunk. Azonban az igazi ok, amiben a vereségünk okát látom, azok az indokolatlan ki nem kényszerített hibák, amivel ajándék lehetőségekhez juttattunk ellenfelünket. Sajnos két hasonló erőt képviselő csapat esetében, ezek dupla súllyal bírnak és pillanatok alatt eldöntik a mérkőzés eredményét.   

ZTE KK /B Vasas Akadémia/A 21-79 (5-32, 4-11, 7-16, 5-20)

Vasas: Váradi Á. 14, Kozári G. 11, Kiss-Leizer G. 10, Mondovics D. 8, Sárik-Veress M. 7, Bucskó Z. 6, Zentay Zs. 6, Ménesi M. 5, Kiss-luczai B. 4, Szabó S. 4, Békési M. 2, Klötzl F. 2.

Nem törődve a korábbi vereségünkkel, újult erővel vágtunk neki, következő feladatunknak. A mérkőzés egészén, kellő pontossággal, alázattal és mentalitással harcoltunk, aminek meg is lett az eredménye. Fiatalabb ellenfelünk törekedett feladataik végrehajtására, de ezt nem engedtük nekik. A szorult helyzetekből való kipasszoknál oda kellett volna hamarabb érnünk, de az utóbbi időben rendre problémánkként jelentkezik, egyértelműen oda kell erre figyelnünk a jövőben.

KK Kengur Zenica Vasas Akadémia/A 43-51 (12-19, 11-8, 12-12, 8-12)

Vasas: Kozári G. 12, Kiss-Leizer G. 9, Kiss-luczai B. 8, Bucskó Z. 7, Szabó S. 4, Váradi Á. 3, Zentay Zs. 3, Klötzl F. 2, Ménesi M. 2, Sárik-Veress M. 1.

Az előző sikerünknek köszönhetően, bosnyák ellenfelünk ellen, a harmadik helyért játszhattunk. Nagy keménységgel csapott össze mind a két csapat. Fej-fej mellett haladtunk, szinte az egész mérkőzést tekintve. Eleinte több könnyű kosarunk volt felállt védelem ellen, jó volt látni, hogy olyan játékosok vették ki a részüket a pontszerzésből, akik eddig még nem mutatták meg ezt az oldalukat. Az utolsó negyed közepén, sikerült rést találnunk ellenfelünk beton zónáján -az ő bajnokságukban ez megengedett-, és sikerült magunkhoz ragadni a mérkőzés irányítását. Agresszív támadó lepattanóinknak köszönhetően sikerült javítanunk ha kellett és sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Fotó: Bornyi Márton