U14/A: Nem hibátlan, de remek kezdet

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz 1. forduló, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A hétvégén megrendezésre került 2019/2020-as év, Fiú Nemzeti Serdülő Bajnokság Alapszakaszának I. fordulója. Nagy örömünkre, hazai pályán kezdhettük meg a szezont.

 

Vasas Akadémia/A – Kiss Lenke KS/A 69-29 (18-2, 18-12, 20-6, 13-9)

Vasas: Sávolt Á.13, Kozári G. 12, Váradi Á. 10, Ménesi M. 9, Kiss-luczai B. 6, Békési M. 4, Láposi M. 4, Sárik-Veress M. 4, Zentay Zs. 4, Klötzl F. 2, Bucskó Z. 1.

Mivel a tavalyi szezonban csak helyenként sikerült megnehezítenünk ellenfelünk dolgát a pályán, így nagy motivációval készültünk a találkozóra. A mérkőzést a kellő koncentrációval kezdtük, egyből magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Sajnos ez a koncentráció nem tartott ki a mérkőzés végéig, voltak pillanatok, amikor túl sok indokolatlan hibával játszottunk. Ezen a jövőben mindenképpen dolgoznunk kell. Célunk, hogy fel tudjuk venni a versenyt akár nemzetközileg magasabban jegyzett csapatokkal is, ehhez pedig kiemelten fontos, hogy az eredménytől függetlenül, kíméletlenül értékesítsük a lehetőségeinket, és tartsuk a pontos játékunkat. Mindenképpen szeretném, megjegyezni, hogy helyenként viszont nagyon szép kosárlabda folyt a pályán, ami bíztató. 

 

Vasas Akadémia/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 71-52 (19-10, 24-13, 17-15, 11-14)

Vasas: Kozári G. 20, Váradi Á. 18, Sávolt Á.12, Kiss-luczai B. 7, Sárik-Veress M. 5, Bucskó Z. 2, Láposi M. 2, Ménesi M. 2, Zentay Zs. 2, Klötzl F.1.

Jól kezdtük a mérkőzést, nem hagytunk túl sok levegőt ellenfelünknek. Ebből adódóan sikerült a mérkőzés irányítását a kezünkbe venni. Sajnos, ami hibák a délelőtti mérkőzésünkön előjöttek, azok ezen a meccsünkön is kiütköztek. Túl sok esetben adtunk második lehetőséget ellenfelünknek, ami a mi hibánk. A hibák ellenére tudatosan és kontrolláltan kosárlabdáztunk, ennek volt köszönhető, hogy a félidőben szerzett előnyünk a mérkőzés végéig megvolt. A jövőben nem lehet ennyi ki nem kényszerített hibát ejtenünk, valamint tovább kell gyorsítanunk a játékunkat. Erre már a következő hétvégén, Zalaegerszegen lesz is lehetőségünk. Gratulálok a csapatomnak a kettős győzelemhez!

Fotó: Bornyi Márton