U14/A: Országos döntőbe került a serdülő A csapatunk

Nemzeti Serdülő Bajnokság, Országos Főtábla, 5. forduló, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Április 7-8-án a Sopron, Kőbánya, MAFC, Vasas kvartett csapott össze Pasaréten. U14-es csapatunk megérdemelten, három győzelemmel megnyerte a tornát s ezzel automatikusan kvalifikálta magát az Országos Döntőbe. Mindhárom mérkőzésen a csapat tartását a védekezés adta. Támadásainkat eladott labdáink, rossz befejezéseink rendre megnehezítették. De voltak nagyszerű negyedeink és valamennyi találkozón ragyogó egyéni teljesítmények. A csapat hozzáállása mindenképpen dicséretet érdemel! Gratulálunk a srácoknak!

 Zsíros Akadémia Kőbánya A – Vasas Akadémia A 54:69 (12:15, 12:16, 15:13, 15:25)

Cseh Botond, Kovács Simon 8, Szász Kevin, Tóth Balázs 21, Pleesz Gergő 2, Pleesz Ádám 12, Tóth Vilmos 6, Koloszár Bence, Várszegi Ádám 2, Agócs Bence, Deiana Sergio 18, Józsa Bálint;

 Egy végig szoros mérkőzésen a több jó egyéni teljesítmény döntött a támadásban. A védekezés fontosságát pedig a Darazsak pontszerzőinek megállítása adta. Egy rövid szakaszt leszámítva végig vezetve, de csak az utolsó negyed döntött. Ezen a fontos nyitányon szeptember óta először  győztük le újra a Kőbányát és ez önbizalmat adott a folytatásra.

Vasas Akadémia A – Soproni Sportiskola A 61:49 (12:7, 24:11, 10:15, 15:16)

Cseh Botond, Kovács Simon 4, Szász Kevin 8, Tóth Balázs 5, Pleesz Gergő, Pleesz Ádám 14, Jámbor Marcell 5, Tóth Vilmos 2, Koloszár Bence, Várszegi Ádám 8, Deiana Sergio 13, Józsa Bálint;

 Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben állva hagytuk ellenfelünket, szinte hibátlanul védekeztünk és gyorsan, látványosan támadtunk. Viszont nagyobb különbséggel is vezethettünk volna, ha néhány támadásunkat pontosabban fejezzük be. A második félidőben ellenfelünk is magára talált, de sikerült előnyünket megtartva megszerezni a fontos győzelmet.

Mivel a MAFC is megverte mindkét ellenfelünket, már az első nap után eldőlt az országos döntőbe kerülés.

 MAFC A – Vasas Akadémia A 46:48 (12:7, 10:18, 13:17, 11:6)

Cseh Botond, Kovács Simon 4, Szász Kevin 6, Tóth Balázs 5, Pleesz Gergő, Pleesz Ádám 10, Jámbor Marcell 8, Tóth Vilmos 3, Koloszár Bence, Várszegi Ádám 6, Agócs Bence 3, Deiana Sergio 3;

Két, döntőbe került csapat korán kezdődő találkozójáról mindent elárul az összesen 71 eladott labda. Egy harcos, a végén izgalmas mérkőzésen rengeteg hibával játszottunk. Ellenfelünk kezdett jobban, de stabil védekezésünkkel a félidő végére átvettük a vezetést, majd a harmadik negyed közepén már 11 ponttal vezettünk. Sajnos eladott labdáink és kihagyott büntetőink felhozták ellenfelünket és ki is egyenlítettek, de kis szerencsével mégis megszereztük a győzelmet.

Döntő volt, hogy rossz, figyelmetlen támadó játékunk ellenére a mérkőzés nagy részében jól tartottuk atlétikusabb ellenfelünket a védekezésben.

Fotó: Bornyi Márton