U14/A – Ott folytattuk, ahol abbahagytuk

Nemzeti Serdülő Bajnokság Főtábla A csoport, Márkus Attila vezetőedző beszámolója:


Serdülő csapatunk másfél hónapos pihenőt követően léphetett újra pályára a bajnokságban. Az alapszakasz első mérkőzése egy igazi rangadóval indult a Budapest Honvéd SE ellen.

Vasas Akadémia/A-BHSE/A 77-38 (25-10,13-10,17-10,22-8)

Halasy Ö. 23, Zöldi P. 17/6, Imre M. 8, Maszlag T. 5, Szöllősi B. 4, Korompay H. 4, Kiss B. 4, Karda A. 4/3, Müller M. 3/3, Reményi B. 3, Elek D. 2, Kovács L. –

A mérkőzést mindkét fél idegesen, kapkodva kezdte. Nekünk sikerült hamarabb megnyugodni és visszatalálni a saját játékunkhoz. Egész pályás védekezésünk alaposan megzavarta ellenfelünket, sikerült a labdaszerzéseinket gyorsindításokból kosárra váltani. Így már az első negyedben megnyugtató előnyre tettünk szert, ami a mérkőzés végéig sikerült megtartani. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, melynek legfőbb pozitívuma, hogy minden negyedben 10 pont alatt tudtunk tartani egy erős ellenfelet. A vezetett támadásainkból helyenként hiányzott a dinamika, legfőképp a felállt védelem elleni játékban. A ki nem kényszerített hibák sokaságából ezúttal is rengeteg eladott labda született, melyeket a Honvéd – szerencsénkre – nem minden esetben tudott gólra váltani. Mind ezek ellenére megérdemelt és fontos győzelem született.  

A bajnokság idény eleji selejtezőjén már játszottunk a hazai csapat ellen. A jóval gyengébb játékerőt képviselő nyíregyházi csapat ellen ezúttal is elsöprő győzelem született. 

Nyíregyházi Sportcentrum- Vasas Akadémia/A 30:125 (7-35, 8-32, 7-32, 8-26) 

Halasy Ö. 26, Imre M. 22, Zöldi P. 17, Reményi B. 11, Korompay H. 10, Maszlag T. 10, Müller M. 8, Kiss B. 6, Kovács L. 6, Karda A. 6, Elek D. 2, Schindler I. – 

A selejtező során ellenfelünk kulcsjátékosai igyekezték megnehezíteni a dolgunkat, ami helyenként sikerült is. Az előző mérkőzés tapasztalataiból kiindulva igyekeztünk mindent megtenni, hogy őket semlegesítsük. Dicséret illeti ellenfelünket, hiszen az egyre nagyobb különbség ellenére végig hajtották a mérkőzést, ami lehetőséget biztosított számunkra különböző játékelemek gyakorlására. 

Összegezve: A hosszú kihagyás ellenére igyekeztük ugyanott folytatni a bajnokságban, ahol abbahagytuk. Sokat segített ebben a franciaországi torna, amely számos hiányosságunkra felhívta a figyelmet. Tisztességesen felkészültünk és magabiztosan helyt álltunk első felsőházi csoportmérkőzéseinken, azonban nem dőlhetünk hátra, mert a céljaink eléréséhez még nagyon sok munka vár ránk.     

Hajrá Vasas!