U14/A: Újra dupláztunk!

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz 2. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia „A” – Óbudai Kaszások Akadémia „A” 121-39 (28-13, 38-8, 24-8, 31-10)

Vasas: Bartos 27, György 18, Flanek 18, Zöldi 16, Sass 12, Halasy 12, Müller 7, Kiss 6, Maszlag 4, Reményi 1.

A serdülő bajnokság alapszakaszának második fordulóját az Óbudai Kaszások gárdája ellen kezdtük. Már a bemelegítéskor látszott a csapaton a koncentráció és az eltökéltség. A mérkőzést ennek megfelelően kezdtük, és állva hagytuk ellenfelünket, már az első félidő végére 45 pontos előnyt szereztünk, melyet további 37 ponttal fejeltünk meg a harmadik és negyedik játékrészben. Elöl és hátul remekül teljesített csapatunk, sok látványos megoldással, kiváló egyéni teljesítményekkel és 40 percnyi koncentrációval végig uralta a mérkőzést.

 

Vasas Akadémia „A” – MAFC „A” 78-55 (14-13, 19-19, 26-9,19-14)

Vasas: Bartos 22, György 18, Flanek 12, Zöldi 8, Sass 6/3, Halasy 4, Müller 4, Maszlag 3, Reményi 2, Kiss

A csoport döntőjét ismét a MAFC ellen játszottuk. Sikerült újra harcosan és nagy intenzitással kezdenünk. A gyorsan és jól játszó ellenfelónk többször meglepett bennünket és egyszerű kosarakat kaptunk. Amikor egyensúlyt találtunk a védekezésben, elöl még nem jöttek a pontok, de a hozzáállásunk nagyon tetszett.

A kiegyenlített első félidő után a második játékrész derekán megléptünk ellenfelünktől (26-9). A stabil védekezésből indultunk, jól időzített betöréseinkből eredményesek voltunk és több külső dobásunk is célba ért. A második félidei teljesítményünkkel megérdemelten nyertünk, gratulálok a csapatnak.

Összegzés: „Minden csapatnak lesznek idén nehézségei, és csak az fog tudni érvényesülni, aki bármilyen körülmények között szívós, megingathatatlan és a szíve viszi előre” írtam a múltkori, gyengébb produkció után a beszámolóban, és úgy gondolom ez a gondolat most is nagyon aktuális.  Csapatunk ismét egy nehéz időszakon van túl: elvétve tudtunk megfelelő létszámban, együtt edzeni az elmúlt hetekben. Sajnos a betegségek miatt a 11 2007-es születésű játékosunk közül most is csak négyen voltak bevethetőek. A csapat így sem ingott meg, a kiesők helyére beálltak a sorba a fiatalok és kihasználták a lehetőséget: kemény játékkal, 100%-ot adva olyan teljesítményt nyújtottak, amire mindenki büszke lehet.

Szép lépcsőfok volt a tegnapi, de nem szabad megelégedni, sokat kell még dolgoznunk, hogy elérjük kitűzött céljainkat. Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton