U14/A: Vereségekkel felérő győzelmek

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz 1. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia /A – Zsíros Akadémia /A 72-32 (13-12, 26-9,17-8, 16-3)

Vasas: Vajda 21, Rosta 16, Bartos 12, Flanek 11, Halasy 8, Erdélyi 2, Sass 2, Lakits, Maszlag, Karda, Müller, Nagy

Idei első idei hivatalos mérkőzésünk a Zsíros Akadémia ellen volt. Az első negyedet dekoncentráltan kezdtük, sok kikényszerítetlen eladott labdával és lassú felállt védelem elleni játékkal. Második ötösünk javította az első csapatunk hibáit és egy jó negyedet hozva 17 pontos különbséggel nyerte ezt a játékrészt. A második félidőben támadójátékunk tovább akadozott, de jó védekezéssel és a fizikális fölényünkkel fel tudtuk őrölni a kőbányaiakat, akik csak 11 pontot szereztek a második félidőben. A mérkőzés után mégsem lehettünk elégedettek, ennél a 72 pontnál támadásban és hozzáállásban sokkal többet kellett volna mutatni.

Vasas Akadémia /A – MAFC /A 73-59 (21-12, 21-16, 14-12, 17-19)

Vasas: Vajda 21, Bartos 12, Rosta 11, Flanek 7, Erdélyi 6, Sass 5, Nagy 4, Lakits 2,Halasy 2, György 1, Maszlag, Müller,

Az első mérkőzés után azt vártam a csapattól, hogy nagyobb odafigyeléssel és sokkal több motivációvak lépnek pályára. A bizonyítási vágy és a koncentráció azonban az esti mérkőzésen is hiányzott és nagyon gyenge produkcióval, mindössze 14 ponttal tudtunk nyerni a MAFC ellen. A kihagyott 1-0 ziccerek és 2-1, 3-1 lehetőségek tömkelege, illetve az 1-1 védekezés gyengesége a MAFC-nak kedvezett, akik sokkal nagyobb kedvel és lelkesedéssel játszottak az esti meccsen.

Összefoglalás:

Ebben a bizonytalan időszakban, minden mérkőzést meg kell becsülni: nem lehet tudni meddig lesz lehetőség idén sportolni a COVID miatt, minden hivatalos mérkőzés lehetőségét meg kell becsülni. Ennek ellenére csapatunkból hiányzott a szenvedély és a koncentráció, amire nincs kifogás. Minden csapatnak lesznek idén nehézségei, és csak az fog tudni érvényesülni, aki bármilyen körülmények között szívós, megingathatatlan és a szíve viszi előre. Ezután a forduló után mindenkinek (beleértve engem is) el kell gondolkoznia, hogyan kell másképp dolgoznia, mit tehet annak érdekében egyénileg, hogy a játék jobban menjen a csapatnak. Meg kell nézni mik voltak a hibák, ki kell őket javítani és még keményebben dolgozni. Remélem ezeket a meccseket senki nem fogja elfelejteni, és motivációként tudja használni a jövőben. Megyünk tovább, hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton