U14/B – Amikor a ziccer (még) nem ziccer

Regionális Fiú Serdülő Bajnokság, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B-Óbudai Kaszások/A 76-42

(22-11, 21-5, 23-12, 10-14)

Vasas: Bogdán Á. 34, Studniczky Cs. 19, Borosnyai S. 7, Hallgató G. 4, Váradi Á. 4, Tompa G. 2, Chapman M. 2, Nagy B. 2, Csoma V. 2, Dávid R. -, Bóné L. -, Karai B.

A regionális bajnokság első fordulójában egy óbudai és egy újpesti gárdával találkoztunk.

A Kaszások élesen kezdték a mérkőzést 4 perc után már 10-4-re vezettek. Egy időkérés után aztán magunkra találtunk és egy 16-1-es rohanással magabiztos előnyt szereztünk, amit a harmadik negyed végéig folyamatosan növeltünk. A csapat szépen játszott: több kiemelkedő egyéni teljesítmény is volt nálunk, illetve a csapatjátékunk is sokat fejlődött az előző fordulóhoz képest. Sajnos rengeteg üres ziccert hagytunk ki, ráadásul a negyedik negyedre kiengedtünk és egy gyenge 10 perccel zártuk a mérkőzést.

 

 Kiss Lenke KA – Vasas Akadémia/B 62-45

(15-10, 13-14, 13-11, 21-10)

Vasas: Chapman M. 8, Borosnyai S. 7, Váradi Á. 6, Bogdán Á. 4, Tompa G. 4, Studniczky Cs. 4, Hallgató G. 4, Rajna K. 4, Horváth D. 2, Dávid R. 2, Csoma V. -, Majsai Cs.

A torna utolsó meccsén a két győztes találkozott (a Kiss Lenke Kosársuli a Honvéd B csapatát verte az első összecsapáson). Hosszabb cserepadunkra támaszkodva, illetve az U14-es szabályok miatt az első félidőben szerettünk volna nagyobb előnyt kiharcolni. Ehhez képes kapkodva, az első negyedben többször kifejezetten bután kosárlabdázva már a félidőre hátrányba kerültünk.

Ismét sok ziccert hagytunk ki és felelőtlen eladott labdákkal az KLKS-t többször könnyű helyzetbe hoztuk. Ez egy fizikálisan ennyivel erősebb ellenfél ellen nem fért bele így vereséget szenvedtünk.

Összefoglalás: remek erőfelmérő volt ez a két mérkőzés. Rávilágított a fejlesztendő területekre (helyzetkihasználás, passztechnika, tudatosság) és arra, miben sikerült előrébb lépnünk az elmúlt időszakban (csapatvédekezés, egyéni védekezés, helyezkedés támadásban).