U14/B: Az eredmény ellenére is tisztes helytállás

Fiú Serdülő Budapest Bajnokság A csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U14 – MAFC/A 54-84 (15-17, 13-32, 15-14, 11-21)

Vasas: Berár-Guóth M. 8, Ménesi M. 8, Sávolt Á. 8, Görömbey A. 6, Horvát O. 5/3, Bartha Sz. 4, Földi B. 4, Kozári G. 4, Zentay Zs. 3, Sárik-Veress M. 2 Váradi Á. 2. 

Egy jó ellenféllel mérhettük össze az erőinket a tegnapi nap folyamán. A mérkőzésről el kell mondani, hogy a komplett 2005-ös MAFC tisztelt meg minket a pasaréti csarnokunkban, remek kihívást állítva ezzel -a hét darab 2006-os játékossal felálló- csapatunk elé.

Az első negyedben kiegyenlített játék folyt a pályán. Tartottuk őket, nagy munkát tettünk a védekezésünkbe. A helyzeteink megvoltak, de gyakran nem a kellő asszertivitással próbáltuk meg befejezni az akcióinkat, szemben az ellenféllel, akik az 1-1 elleni betöréseikre támaszkodtak.

A második negyedben, csak 2006-os játékosokkal álltunk fel. A védekezés motiváltsága rendben volt, de az utolsó pillanatokban mindig volt egy-egy apróság, ami miatt elcsúsztunk. Aztán némi pánik újra felütötte a fejét, de szerencsére ez nem tartott sokáig.

A harmadik negyedben méltó ellenfelei voltunk a MAFC-nak. Szépen támadtunk és keményen védekeztünk. A negyed tekintetében, fej-fej mellett haladt a két csapat. Ennek ellenére sajnos csak 1 aprócska pontot tudtunk ledolgozni a hátrányunkból. 

Az utolsó negyed sokat nem változtatott a meccs összképén. Egy jó ellenféllel találhattuk szemben magunkat, akik mindent elkövettek, hogy ezt a pályán is bizonyítsák. Szeretném megdicsérni a mi fiainkat is, mivel küzdöttek becsülettel és igyekeztek megvalósítani a kapott instrukciókat.

Fotó: Bornyi Márton