U14/B: Az Országos Főtáblára kerültünk!

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz 3. forduló, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – Kőbányai Darazsak/B 72-42 (22-18, 15-6, 20-9, 15-9)

Vasas: Maszlag Tamás 18, Halasy Örs 12, Müller Milán 10, Imre Márton 9, Korompay Hunor 5, Elek Domonkos 4, Karda Attila 4, Reményi Benedek 4, Szöllősi Botond 4,Kiss Balázs 2, Kovács Lázár-, Stampf Samu-,

Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, viszont a kimaradt könnyű ziccereink miatt nem alakult ki nagyobb különbség a két csapat között az első negyedben. Védekezésünkben több hiba volt, mint amennyit megengedhettünk volna magunknak. Ebből kifolyólag nem tudtunk gyorsan játszani és a félidőben mindössze csak 13pontra nőtt a különbség. A második félidőben jobb játékkal és koncentrációval tudtunk előrukkolni, sokkal egységesebbek voltunk, így kialakítottuk a 30 pont különbség végeredményt. Pozitívumként az akaratunkat és a büntetődobásunk eredményességét 24/38 63% szeretném kiemelni. Gratulálunk a Darazsaknak a szép helytállásért és köszönjük az alapszakaszban tanúsított vendégszeretetet!

Vasas Akadémia/B – MAFC/B 61-38 (22-8, 16-17, 10-9, 13-4)

 Vasas: Halasy Örs 12, Maszlag Tamás 8, Szöllősi Botond 8, Imre Márton 6, Elek Domonkos 6, Müller Milán 4, Reményi Benedek 5/3, Kovács Lázár4, Stampf Samu 4, Bogdán Áron 2, Kiss Balázs 2, Korompay Hunor-,

Nagyobb hatékonysággal és elánnal kezdtük a döntő mérkőzést. Sajnos nem tudtuk tartani a ritmust és a középső két negyedben magunkra húztuk az ellenfelünket. Az utolsó negyedben ismét kezdtünk magunkra találni, ennek köszönhetően nem került veszélybe a győzelmünk.                                                                                                                            Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy tudunk ettől jóval pontosabban és hatékonyabban is játszani.                       Gratulálok Stampf Samunak és Bogdán Áronnak, akik most mutatkoztak be a serdülő „B” csapatunkban. Illetve a MAFC csapatának a torna 2. helyezésének a megszerzéséhez.

Összességében a korosztály szakmai igazgatójaként szeretném kiemelni, hogy az „A” csapatunk veretlenül nyerte a Nemzeti Serdülő Bajnokság Közép Régiójának az alapszakaszát.

A „B” csapatunk pedig 4 győzelemmel és 2 vereséggel a legjobb 32 csapat közé jutott.

Ebben a nehéz helyzetben ezt nagyra értékelem és gratulálok Játékosainknak és a teljes Stábnak az összefogáshoz és az elért sikerekhez!

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton